Направи-си-сам разделителите за стая са прекрасен начин за използване на едно малко помещение по най-добрия начин; те също са прекрасен елемент от декорацията, който привлича погледа на всеки гост или член от семейството. Освен това, те предлагат усамотение, като обособяват две или повече части в една стая без да се променят никакви структурни елементи в помещението. Ако търсите идеи за оригинални направи-си-сам разделители за стая, за да можете да обособите отделни пространства във Вашия дом, проследете тези уникални дизайнерски решения и се вдъхновявайте на воля от тях. Забавлявайте се!
1. Изправени клони
Можете да си намерите няколко броя сравнително дълги клони от където и да е; можете дори да се разходите в гората или близкия парк и да съберете ненужни паднали клони. Така ще имате спомен от Вашата разходка в дома си, а и клоните ще Ви послужат за доста практически цели. Трябва само да сложите основа, в която да пробиете дупки, в които да поставите клоните и ще получите един естествен природен разделител за стая; по този начин може да разделите хола от трапезарията си. Идеята си струва и е изключително лесна за прилагане.

Изправени клони
Изправени клони

2. Стари винилови плочи
Закрепени една за друга повредени винилови плочи, които вече не можете да слушате, биха направили един страхотен разделител за всекидневната, детската стая, а защо не и банята. Просто закрепете с малки метални халкички плочите една за друга и направете толкова голям разделител колкото Ви е нужен. За да предадете дори още по-оригинален привкус на Вашето произведение можете да помолите децата си да нарисуват с маркер любими герои или цветя. Така разделителят от стари винилови плочи ще стане още по-специален и уникален.

Стари винилови плочи

3. Палети
Палетите за пренос на стоки също са перфектен материал за направата на разделител за стая; трябват Ви един или два палета, които да скрепите един за друг. Така ще получите разделите от дървесина, която можете да боядисате лесно в любимия си цвят и дори да закачите плакати или интересни картини. Разделителят ще стане още по-уникален ако разположите и семейни снимки върху него.

Палети
Палети

room-divider-ideas-3-2

4. Въжета
Може да използвате обикновени въжета, за да направите интересен разделител за стая пасващ на интериорния дизайн на помещението, което сте избрали във Вашия дом. Трябва Ви само основа, с пробити дупки, в които да закрепите въжетата и нещо като корниз окачен на тавана, за да може разделителят за стаята Ви да е възможно най-стабилен. Може да оставите въжетата в оригиналния им цвят или да ги боядисате по какъвто начин решите. Въпросът е да се наслаждавате на направата на Вашия разделител за стая, за да може след поставянето му, той да Ви носи само положителни емоции и да зареди помещението с много позитивна енергия.

Въжета

Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.