Не е тайна, че интериорният дизайн може да е скъп и да не се впише в бюджета на Вашето семейство. Дори само ако търсите да преправите дадена стая, разходите могат да се натрупат бързо. Искате ли да купите килими или паркет за пода? Каква цвят боя ще изберете и колко ще Ви трябва за да боядисате всички стени? А какво ще кажете за нови осветителни тела и други аксесоари? Не забравяйте за завесите и декоративните елементи от интериора.
Идеята да се налага да купувате всичко това е просто непосилна за повечето семейства с малък заделен бюджет. Така че най-добре разгледайте следващите съвети за декориране на апартамент според много ограничен бюджет. Използвайте ги, за да създадете интериорния дизайн, който е подходящ за вашия дом-мечта, без цените да Ви спират.
1. Планирайте преди да започнете
Правилното планиране е от съществено значение за всеки проект в дома, а необходимостта от точно разчитане на средствата се увеличава десетократно, когато работите с ограничен бюджет. В крайна сметка, никой не иска да се окаже в ситуация, в която е намерил перфектния дивана само за да открие, че не разполага с достатъчно пари в сметката си или че поръчаният по интернет ъглов шкаф не се вмества в избраното пространство. Правилното планиране преди това драстично ще намали вероятността от появата на неприятни изненади при реализацията на проекта
Първо, намерете своя вдъхновяващ интериорен дизайн за съответното помещение. Разглеждайте списания и интернет сайтове, за да разберете какъв стил искате да използвате за дизайна на Вашия дом. След това, разделете проекта на няколко компоненти – подови настилки, мебели, бои, аксесоари, и декор. Разгледайте магазините, за да получи солидна представа за това, колко ще струват всичките части. Не забравяйте да вземете предвид всички свързани разходи като наемане на майстори, превоз и т.н.
След като имате точна цена в ума си, разгледайте Вашите финанси. Бъдете честни за това колко имате на разположение за харчене, т.е. какъв е бюджетът Ви и ако всичко, което искате да купите не се вписва в него, махнете някои от нещата в списъка за покупки.


2. Променете предназначението на някои от мебелите, които вече имате
Няма съмнение, че е много по-изкушаващо да си купите нови, но ако виждате, че не можете да си позволите определени неща от списъка си за покупки, разровете се в интернет и се опитайте да намерите идеи за това как да си направите например диван, холна маса или разделител за стая с подръчни материали; така ще е също толкова вълнуващо и ще спестите пари.
Помислете дали е нужно да поставяте напълно нов паркет или можете просто да изциклите и освежите стария, така че отново да намалите разходите си.

repainted-cabinets
3. Най-важни са мебелите
Следете бюджета си и гледайте да се снабдите по възможност с нови мебели; те са най-важни, тъй като ще ги ползвате дълго време; боята може да падне, тапетите да се отлепят; а мебелите остават; така че се стремете да инвестирате в качествени мебели.
Останалото, особено малките декоративни украси, можете да си направите сами от подръчни материали, както и преградите за дома или мебелите в градината, саксиите и напоителната система.

budget-dining-table
4. Купувайте мебели, които нямат лак или боя
Въпреки, че искате да инвестирате в добри мебели, можете да спестите, ако си купувате парчета, които са недовършени, или не разполагат с горно покритие от боя или лак. Така много често може да получите по-добри качествени мебели, от тези купени готови в магазина.
След като сте сглобили дадената мебел, нанесете необходимите слоеве боя и лак, оставете покритието да изсъхне и по този начин ще получите една напълно нова мебел на минимална цена.


5. Можете да купувате и мебели втора ръка
Сглобяването на Ваши собствени мебели е хубава идея, но понякога е просто неприложима; затова не се страхувайте да пазарувате втора ръка.
Запознайте се с местния магазин за спестовност. Разбера в кои дни приемат нова стока и отидете там рано,за да разгледате всичко, което се предлага. Онлайн магазините за търгове също са добър вариант. Попитайте и приятелите си дали имат нещо, което те не използват.
При пазаруване за употребявани предмети, качеството е по-важно от стила, който винаги може да бъде променен. Проверявайте всеки сантиметър от дадената мебел за качеството й. Разбира се винаги можете да покриете дивана с ново покритие, да нанесете нов слой боя на ръждясалото огледало.


6. Бъдете смели с цветовете
Разходите за боя не са толкова големи, а аксесоарите като декоративните възглавници струват още по-малко.
Преди да започнете нанасянето на боята, бъдете сигурни, че сте избрали цвят, който наистина обичате. Първо вземете няколко безплатни палитри от местния магазин за проби в дома. След като сте сигурни в избора си, можете да купите боята.
Бележка за избор на цветове: Хората препоръчват използването на следната схема при боядисване – 60-30-10. Приблизително 60% от стените трябва да бъдат в по-неутрален цвят. След това, 30% от пространството е във вторичен цвят. И крайните 10 процента трябва да са за по-смелите цветни акценти.


7. Изберете минималистичен стил
Изборът на минималистичен стил за интериорния дизайн на Вашия дом ще ви струва минимално, най-малкото в сравнение с други, по-богато украсен, школи. Плюс това, минималистичният дизайн в момента е много модерен, така че не само ще можете да спестите пари, а също така ще сте в крак с модата.
Минимализмът в дизайна се определя от неутрални цветове, особено монохромни такива, използването на естествени материали, изчистени линии за мебелите и шкафовете. Осветлението е ненатрапчиво, но в изобилие. Не забравяйте да използвате много малко аксесоари, при избора на предмети за украса на пространството.
Имайте предвид, че способността да се запази пространството чисто е важен компонент на минималистичния стил.

minimalist-bathroom
8. Не украсявайте всичко наведнъж
Една от най-големите грешки в интериорния дизайн, особено когато се опитваме да спестим пари, е да започнем на изпълняваме наведнъж много от частите на проекта. Новите собственици, в частност, са склонни да попаднат в капана на желанието да ремонтират декора на всяка стая от горе до долу.
Най-добрият съвет е да се живее в пространство преди да се правят огромни промени в интериора. Като започнете да използвате стаята, ще получите по-добро усещане за своите странности. Подмяната на стари кухненски шкафове на минутата, може да е грешка, например, свикнете с тях и ако тогава все още не Ви харесват ги сменете.


9. Наемете студент по интериорен дизайн
Всички по-горе съвети са полезни, ако имате силно чувство за личен стил и имате представа за това какво искате да постигнете с вашия интериорен дизайн. Но, какво ще стане ако нямате идея от къде да започнете? Дори и да знаете какво искате, имате ли времето да проектирате и премислите всичко? За тези случаи, наемането на интериорен дизайнер е от ключово значение и студентът- дизайнер е чудесен начин да получите помощта, от която се нуждаете, в рамките на Вашия бюджет.
Студентите- дизайнери са находка, защото те вземат по-малко пари, но почти винаги са по-креативни и дават много интересни идеи и решения. Някои дори могат да се откажат от заплащане за труда си изцяло, ако им позволите да направят няколко снимки на готовия проект за тяхното портфолио.


Източник: http://freshome.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.