Ако искате да украсите градината или двора пред къщата си с красиви и ярки големи саксии, не е нужно непременно да харчите много пари. Просто се огледайте из къщата и гаража си за неща, които отдавна не използвате и които могат да се превърнат в прекрасни рециклирани саксии. Ето погледнете тук:
1. Гуми за коли
Непотребните гуми могат да бъдат оцветени със спрей или боя в разноцветни цветове; след като ги разположите по една или една върху друга на ключови места в градината можете да засеете от любимите си цветя. Ако искате да оформите дизайна на откритите пространства около дома си дори по още по-интересен начин, можете да задачите част от гумите по огражденията и да получите градина от приказките.

Гуми за коли
Гуми за коли

2. Палета
Непотребните палета могат да бъдат боядисани и подпрени на стената на къщата или оградата, за да Ви послужат за рафтове за малки саксии, в които можете да посеете любимите си декоративни цветя; с тях също можете да украсите балкона и зимната градина.

Палета
Палета

3. Стари чекмеджета
Старите чекмеджета могат да се превърнат в кокетни саксии за цветя, които да поставите пред къщата, на балкона, на верандата или под сенника в градината. Веднъж изшкурени и пребоядисани в любимите Ви цветове, те ще се превърнат в интересни рециклирани саксии и градински украшения.

Стари чекмеджета
Стари чекмеджета

4. Непотребни дискети
Дискетите вече са отживелица, така че ако имате такива, които се търкалят из къщата Ви, може да си ги увековечите в интересен градински дизайн. Залепете пет една за друга със силиконово лепило, четири за стени и една за дъно; направете малка саксийка, в която можете да посеете любимите си видове кактуси или други малки растения. Интересно, нали? Поставете ги на верандата или на балкона и съседите ще Ви за виждат за интересния дизайн от рециклирани дискети.

Непотребни дискети
Непотребни дискети

5. Стари съдове от кухнята
Може да използвате разноцветни стари гевгири, чайници, пропукани тенджери или каквито и да е купички да пренесете експерименталният дух на кухнята в градината. Винаги е интересно, да видиш разноцветни саксии, направени от най-необичайни съдове и рециклирани материали.

Стари съдове от кухнята


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.