Спалнята е мястото където се случва магията, така че е важно именно тази стая да бъде възможно най-удобна, уютна и стилово издържана. Независимо дали искате да смените леглото си или да добавите допълнителен гардероб, ето няколко полезни и интригуващи идеи, насладете им се:
1. Усамотено място за четете
В детската на Вашите деца или дори във Вашата спалня, можете да отделите едно кътче, обикновено близо до стена, където да сложите малко канапе или просто един матрак и да затворите това малко пространство със завеси. Това ще е чудесно място за Вас или Вашите деца да четете на спокойствие; ако добавите интересно осветление и място за складиране на книги и списания, така можете дори да окуражите децата си да четат много повече, вместо да прекарват времето си във фейсбук или други социални мрежи.

Усамотено място за четете
Усамотено място за четете

2. Шкаф за легло
За да спестите място в спалнята, може да си набавите нисък шкаф за дрехи, който има много отделения и вместо да се чудите къде да го сложите, може да последвате оригиналното дизайнерско решение и да го прикрепите като долна рамка на леглото си (откъм страната на краката). По този начин ще имате достатъчно просторна стая, а и когато станете от сън, дрехите Ви ще са Ви под ръка; какво по хубаво решение от това!

Шкаф за легло

3. Полици за книги
Полиците за книги са страхотна мебел, тъй като побират много неща, от ценните Ви колекции от книги и списания, до сувенири, снимки на любимите хора и всичките ви мобилни устройства, лаптопи и таблети. Още по-интересно е когато използвате тези полици за рамка на леглото в детската стая например; така не само ще спестите място, ще направите оригинална спалня на децата си, а и те ще имат достатъчно място да подредят всичките си вещи близо до тях.

Полици за книги
Полици за книги

4. Направи-си-сам люлка
Люлката-легло е мачта на доста хора и при положение, че можете да си я направите сами от един два непотребни палета; какво чакате? Захващайте се на работа; нарежете палетата, сглобете люлката-легло, сложете мек матрак и много възглавници и сте готови да я окачите където пожелаете: било то на верандата (в топло време) или в самата Ви спалня (като основно или алтернативно легло).

Направи-си-сам люлка
Направи-си-сам люлка

519


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.