Когато живеете в малко пространство, имате две възможности: можете да си купите подходящо обзавеждане и декорации или можете да си ги направите сами. Разбира се, ако искате да спестите пари и ако сте загрижени за околната среда, е винаги по-добре да си направите сами мебелите, тъй като не само ще са от рециклируеми материали, а и ще пасват идеално на дизайна и пространствата в жилището Ви.
Ето няколко идеи за направи-си-сам мебели за малки пространства:
1. Ако не разполагате с дрешник (тъй като най-вероятно живеете в студио) или просто се нуждаете от повече място, където да побирате дрехите си, които постоянно увеличават бройката си – тази направи-си-сам идея за подвижен дрешник, който е едновременно стилен и удобен, е доста функционална. Така и ще можете да показвате най-новите си придобивки на приятелите Ви, които Ви идват на гости, понеже, в крайна сметка, не можете да навлечете всичко, което сте си купили, след последния луд шопинг.

you-dont-have-closet-likely-studio-scenario-just-need
Снимка: Smitten Studio

2. Когато живеете в тясно помещение, обикновено винаги се оглеждате за многофункционални мебели по магазините, но рядко намирате такива, а и на приемливи цени. Идеята да си направите мебел от стар красив и скъп кожен куфар е истински прекрасна, понеже може да Ви служи като холна масичка, нощно шкафче, или в този случай, бар количка. И, между другото, се прави много по-лесно, отколкото си мислите, просто трябва да отделите едната част на куфара и да й поставите крачета, по Ваш избор!

When-you-live-tight-quarters-always-look-out-multipurpose
Снимка: Lily Shop

3. Като споменахме многофункционални мебели, този скрин – известен още и като хибридно салонно-бюро – е просто гениален! Предполагам сами разбирате защо, а и можете да си го изработите сами, или да го вземете от къщата на баба и да го преобразите с най-модерните техники в дизайна, например, декупаж.

Speaking-furniture-has-more-than-one-purpose-dresker
Снимка: Dana Miller for House*Tweaking

4. Тъй като те са изключително гъвкави, тези меки табуретки са от съществено значение за всяко малко пространство. Те ви позволяват да си вдигнете краката, докато се отпускате на дивана след тежкия работен ден, стават също и за масичка за кафе, или осигуряват допълнителни места за сядане, когато Ви дойдат гости. Въпреки че обикновено са скъпи да си ги купите от дизайнерски магазин за мебели, можете да си направите такава табуретка и сами, като просто си купите основа по важ избор или обикновен стабилен дървен или пластмасов куб и го облицовате с подходящ мек и дебел плат. Не би трябвало да Ви излезе повече от 40 лв.

Because-re-incredibly-versatile-poufs-essential-small
Снимка: Kristi Murphy

 


Източник: http://www.popsugar.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.