1. Актуализирайте шкафовете в кухнята си, тъй като една такава стъпка може да промени изцяло облика на кухнята Ви. Ако имате необходимите средства, можете да изберете нови, модерни мебели; но ако не разполагате с много пари, можете просто да пребоядисате старите или да ги облицовате по последните дизайнерски методи – какъвто и да е случаят разчитайте на чувството си за стил и красота.

2. Пребоядизайте стените в по-светъл цвят, тъй като те веднага ще накарат пространството да изглежда по-голямо и по-луксозно. Светлите цветове отразяват светлината и прикриват много несъвършенства, включително драскотини и вдлъбнатини по мебелите.

3. Поставете вратички, тъй като подмяната на старите износени вратички с нови или пребоядисването им ще предаде по- изтънчен вид на кухнята Ви, без да се налага да харчите много пари за нови мебели. Носете стъклени вратички или такива от по-лъскав материал, за да предадете повече блясък на помещението. От друга страна, можете да премахнете старите вратички от някои шкафове, за да създадете отворени рафтове и да изложите на показ хубавата си посуда, както правят във всички луксозни къщи и вили.

4. Добра идея е да промените осветлението – можете да изберете полилеи или множество малки лампички, които да се превърнат в перфектния аксесоар за Вашата кухня. Така не само ще освежите пространството, а, от своя страна, то ще Ви създава празнично настроение всеки път като използвате кухнята.

5. Изберете една или няколко красиви картини за стените на кухнята си, тъй като произведенията на изкуството винаги правят стаята по-скъпа и луксозна. Не се страхувайте да окачите някоя мащабна картина или дори гоблен, които ще създадат илюзията за по-голямо пространство. Между другото, окачането на картини също е и идеалният начин за декорация на дома, ако сте наемател в жилището; понеже не променяте нищо драстично, после можете лесно да си вземете картините когато напускате; а и произведенията на изкуството винаги освежават и придават изтънченост и индивидуален почерк на дадена стая.

6. Боядисайте уредите от неръждаема стомана и така ще освежите и модернизирате помещението със съвсем малко средства.

7. Ако прозорците на кухнята Ви нямат пердета, може би е добра идея да закачите такива в подходящи цветове и десени. Така моментално ще промените облика на помещението и ще го направите много по-изтънчено.

8. Стилизирайте мястото си за закуска. Ако имате ъглово канапе, може да добавите няколко красиви нови декоративни възглавнички; можете да измайсторите нов декоративен елемент за полиците и нова ваза или саксия за свежи цвята или билки, които да поставите в центъра на масата за хранене. Така ще внесете лукс и стил в пространството си за закуска.

9. Подменете стара купа или друг декоративен елементт с нов. Не е задължително да харчите много пари и да купувате нещо скъпо от магазина; може да направите нещо сами от рециклирани материали – защо не създадете красива фруктиера или поднос, които да поставите на ключово място в кухнята. Просто развихрете въображението си и помещението ще се превърне в изискано място за хранене и приятни разговори.

10. Скрийте всички малки уреди, погрижете се за всичката бъркотия, която те създават върху кухненския плот. Разчистете шкафовете и сложете там тостера, машината за кафе, изтисквачката за сокове, блендера и всички подобни. Достатъчно лесно е да ги извадите когато Ви потрябват, а и така, не само няма да заемат място, няма да се прашат, а и кухненският Ви плот ще бъде винаги подреден; така, от своя страна пък, кухнята Ви ще изглежда винаги безупречно чиста, подредена и луксозна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.