На никого не е лесно да изхвърли книга от дома си, независимо от това, дали тя е нещо вече непотребно или не. Затова е много по-добре да се опитаме да рециклираме вече непотребните учебници, книги или вестници, като създадем нещо красиво от тях.
Тук представените проекти за рециклиране на хартия са истински оригинални и креативни, така че може да си заемете идея или две от тях и да украсите дома си с лично Ваши произведения. Най-честите декорации са всъщност най-малките, които можем да поставим на бюрото си, на етажерката или на холната масичка – затова и ще се спрем на изкуството оригами, което датира от древни времена.
Например, можем да започнем с направата на хартиени гирлянди, украсени с пеперуди, които напълно да преобразят старите или винтидж мебели и да освежат атмосферата в дома ни. Сърцата, направени от ивици хартия и просто защипани с телбод са най-лесния начин за декорация на всяко помещение в апартамента или къщата ни.

35-Sensible-Vintage-Like-DIY-Book-Paper-Decoration-Projects-For-Your-Home-homesthetics-decor-11
Друга чудесна идея е, да изберете любимата си книга, да я разтворите и да закрепите коризите и като основа на стената, за да може разлистените страници да формират ветрило, което да е прекрасна 3D картина за хола или коридора.

35-Sensible-Vintage-Like-DIY-Book-Paper-Decoration-Projects-For-Your-Home-homesthetics-decor-3
Нотните листове, сгънати като пергамент и поставени в стъклен съд на масата в хола, са чудесен начин да покажете любовта си към музиката.

35-Sensible-Vintage-Like-DIY-Book-Paper-Decoration-Projects-For-Your-Home-homesthetics-decor-7
Защо не помислите и за техники, на които са ви учили детството, вземете една ябълка или круша, накъсайте страници от книга или стар вестник и с малко смес на брашно и вода залепете парчетата по плода докато се получат плътни слоеве; оставете да изсъхне, разрежете на две, за да извадуте плода и след това залепете формата и нанесете още няколко слоя. След като отново изсъхне, вече полученият детаил може да бъде оставен в оригиналния си вид или боядисан, това ще са прекрасни фигурки, за вашият дом или градина, в които ще знаете, че сте вложили време и любов.

35-Sensible-Vintage-Like-DIY-Book-Paper-Decoration-Projects-For-Your-Home-homesthetics-decor-8


Източник: http://homesthetics.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.