Ако сте страстен почитател на смесицата от различни стилове, то едва ли ще намерите по-подходящ момент от есента, за да се развихрите. След цялото тичане напред-назад през лятото, есента определено е сезон, в който искате да се наслаждавате на спокойствието и уюта на дома си. Следващите предложения могат да ви бъдат от полза, за да постигнете този желан интимен и топъл вайб у дома.

Приближете се до камината
С падането на температурите и настъпващите по-студени дни, камината неизбежно ще е в центъра на вниманието, така че се погрижете за този кът. Преместете един-два фотьойла до нея, метнете нещо топло на пода, за да осигурите допълнителни места за сядане около огъня.

Добавете още декоративни възглавници
Натрупайте няколко възглавници с различна големина на дивана. По-големите ще служат и за сядане на пода, а другите са идеални за гушкане по време на студените дни и вечери навън. Добра идея е да вземете възглавници с повече пълнеж.

Инвестирайте в няколко топли одеяла
Правилното одеяло, кара диванът ви да изглежда примамлив за дрямка. Изберете такова в топли цветове, за да допълните есенната аура на дома си.

Комбинирайте различни сухи клонки и цветя
Дори не подозирате колко красиво биха изглеждали изсъхналите клони в двора ви у дома. Окачете ги над таблата на леглото или над някой рафт. От по-малките можете да изработите украса за килера и огледалото в банята, за да добавите още характер към домашната атмосфера.

Сложете плат на масата
Покривка просто не е достатъчна за този плодороден сезон. Добавете каре или много леко одеяло, а защо не подходящ шал на масата ще я накарат да изглежда разкошна и богата.

Направете нещо забавно със свещи
Декоративните свещи могат да допълнят излъчването на домашната камина, като създадат едно прекрасно сияние около нея. Погрешно е схващането, че всички свещи трябва да са ароматни, напротив – изберете една или две свещи с аромат, а другите трябва просто да добавите светлина.

Покрийте голите подове с меки килими и черги
Времето изстива, подовете у дома също. Сега си представете прекрасното чувство на допира на мек и топъл килим, в който заравяте пръсти. Задължително е да направите пода топъл, за да избегнете постоянни простуди. Добра идея е да се снабдите с овча кожа, която да метнете някъде, на любимият си стол например.

Инвестирайте в удобни домашни дрехи и пижама
Да си кажем честно, есента и зимата са сезони в които сме у дома през повечето време. За това е важно да инвестираме в топли чорапи, пижами и пантофи, може би една копринена роба – за мигновено изскачане от леглото. Трябва да направим така, че да се чувстваме крале в своята крепост.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.