Днес погледът ми се спря на едно модерно студио в скандинавски стил.

студио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стил

Много неща ни идват на ум, когато си мислим за страните от Скандинавския полуостров. Дали това е датско сирене, или уютен норвежки пуловер, или Ikea – региона е толкова разнообразен, колкото и красив, а и е някак мистериозен.

студио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стил

Скандинавският дизайн е роден от семплия начин на живот на тези страни. Въпреки че е определен като движение през 1950-те, очевидно дизайнът е замал място в региона много преди това. Днес, когато говорим за скандинавски дизайн, ние имаме предвид, простота и функционалност. И този апартамент в Прага, чиито визуализации са дело на Denis Krasikov, не е по-различен. Стилът върши работа и простотата не заема мястото на красотата, напротив – вместо това я увеличава.

студио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стилстудио в скандинавски стил

Пространството в дневната със сводестите тавани може да е малко страховито за някои от вас. Тук се въвежда цветовата палитра, чиито нишки си проправят път през останалата част на апартамента: ярки бели стени, тъмни дървени подове и от време на време искри в жълто или синьо зелено. Това е един много модерен и актуален дом. Централната тухлена стена е боядисана в бяло – тя служи като преградна стена в стаята.

студио в скандинавски стилстудио в скандинавски стил

Леглото в зоната на втория етаж от лофта е семпло ултра уютно. Самото легло е направено от дървени палети.  Банята е доста шик с тези бели тухли, а подът семпъл, но се долавя ретро стилът.

Разгледайте още идеи за скандинавски интериори.

Чрез: www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.