В част 2 от публикацията за цветни модерни апартаменти следва да разгледаме следващия проект – частен имот с две спални и две бани, проектирани от Aleksandr Svyryd. Това пространство е с напълно различен подход към цветовата палитра от предишния дом – вместо да се използва едини и същ цвят, тук в този дом предимно се използват неутрални цветове, които правят пестеливо използваните акценти да се открояват още по-смело.

модерен апартаментВ отворената всекидневна, определена от тъмни и сиви тонове, трапезарията прави своя отпечатък с ярки синьо-зелено акценти. Ярките цветове правят дори по-голямо влияние поради недостига им в рамките на проекта.

модерен апартамент

Докато кухнята остава почти изцяло на в сивата гама, лъскави плочки отразяват синьото на завесите от трапезария. Прозрачни буркани за подправки, саксийни растения, както и типичните кухненски принадлежности, добавят своя собствен цвят. От тази гледна точка, ефектът на блокирането цветовете на трапезарията се откроява още по-ясно. Това място е като ярък фар, който привлича и стимулира – със сигурност е популярно място за събиране, когато гостите пристигат за да общуват и да се забаваляват. Килимът в трапезарията създава усещане за непринуденост. А сините чиниит перфкетно кореспондират с цвета завесите.

модерен апартамент

Спалнята е семпла и романтична. Грозде и лавандула изглеждат като най-естественият избор за цветовата палитра на тази спалня. Една единствена тъмна стена осигурява фокусна точка сред по-меките цветове.

модерен апартамент

Вижте това умело прилагане на теорията на цветовете! Лилаво, жълто и синьо зелено идват заедно, за да създадат една невероятна тема – много смела и ангажираща комбинация. Не всеки е достатъчно смел, за да опита тази вълнуваща комбинация, но това изпълнение е напълно вдъхновяващо.

модерен апартамент

И двете от баните използват различен подход, използвайки релаксиращи природни теми, а не жизнерадостни цветове. Тук, оксидираните плочки и полирания бетон определят промишления тон в интериора.

модерен апартамент

Другата баня обхваща океанската тема с отличителна синя вана. Мечтаната баня!

модерен апартамент

Това е модерен апартамент, в който няма излишен елемент – интериорът е елегантен и изтънчен.

Източник: www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.