Ето и част 2 от публикацията за минимализма в интериорния дизайн. Предлагаме ви още примери за минималистичен дизайн, които доказват, че малкото наистина е повече. А ако решите, че този стил ви харесва – ето разгледайте и нашите съвети.

Как да приложим минимализма у дома
Дори и ако сте традиционалисти, можете да приемете и приложите някои принципи на минимализма за сте щастливи и здрави у дома.

минималистичен стил

Разчистете дома си
Кой има нужда от малко непотребните вещи? Да живееш в чисто и просто пространство не е просто минималистично – това е здравословно. Ако имате аксесоари и други предмети, разположени наоколо, които просто събират прах, помисли за тяхното даряване. Същото важи и за стари снимки в остарелите рамки. Опитайте се да ги консолидирате в цифрова фоторамка, или ги организирайте в еднотипни рамки и създайте галерия на стената. Когато започнете да изчиствате повърхностите, вие веднага ще почувствате как новия живот диша в стаята.

Оптимизирайте Вашите мебели
Имате ли нужда от всяка една част от обзавеждането във всяка стая? Ако има една самотна табуретка, която само чака ъгъла несъществуващ гост да седне върху нея, по-добре я премахнете.

минималистичен стил

Вашата маса за кафе ненужно голяма? Опитайте се да я замените с по-малка. Всяка мебел, която премахвате или на която намалявате размера, ще направи така, че пространството да се отвори.

Опростете цветовата схема
Огледайте стаята. Включително аксесоари, произведения на изкуството, черги, прозорците и дори мебелите – колко цвята има там? Опростете цветовата схема, като запазите максимум два или три цвята.

164dec0b01caa2cf0cdb2b9d82a077fc

Опитайте да наслоявате един и същи цвят в различни текстурирани парчета; например, сложете сиви вълнени възглавници на сив диван. Или, ако вече имате неутрална стая, добавете акцент за цвят – чудесна артистична фокусна точка. Съсредоточете се върху функционалността.

минималистичен стил

Това разбира се не означава, че не можете да създадете артистична характеристика на минималистична стая. Минималистичните пространства са известни с баланс и опростена красота. За един по-малко хаотичен и естетически спокоен дом, заложете на минималистичен дизайн.

минималистичен стил

Източник: freshome.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.