Това малко магично местенце е с подчертано ботанически бразилски вайб. Малките компактни стаи, са претърпели архитектурна промяна и хитро са слети в едно общо помещение. Интериорът на дома е супер екзотичен и напомня за ботаническа градина. Цветовете са съобразени със земната палитра и са в голямата си част неутрални, но топли.

В основната обитаема зона на апартамента или всекидневната, виждаме голяма секция. Тя заема цяла стена и приютява всякакви елементи, включително подправки и чайове. Зеленината от различен тип усилва ботаническото усещане на малкия дом.

Едната стена на всекидневната е от сгъваеми стъклени панели. Всекидневната прелива в пълно със зеленина дворно пространство. Така, разходката в ботаническата градина може да продължи под слънцето.

Диваните са поставени върху уникални дървени платформи, което помага за по-отчетливото дефиниране на всекидневната. Целият този природен, ботанически интериор е разчупен от декоративните елементи. Възглавниците например, са в стилно каре, а върху деликатните помощни столове са поставени пухкави декоративни кожи.

По традиция, в апартаментите с отворен архитектурен план, кухнята и трапезарията са слети в едно. Тук виждаме същия организационен подход. Ботанически нотки тук хвърлят растенията зад декоративната стена.

Ботаническата тема е проследима в целия апартамент, благодарение на богатата листна маса на стайните растения и едната преградна стена. Стената е с декоративен характер и разделя спалнята от кухнята и всекидневната. Боядисана е в тъмнозелено, което прекрасно импонира на цялата ботаническа атмосфера.

Аксесоарите и декоративните елементи са в топли земни цветове, зелено и златно. Тези нюанси координират и свързват цялата цветна тема в апартамента като му придават финес и изтънченост.

Спалнята е поставена в голяма декоративна рамка. Цветово е решена в маслено зелено и кремаво бяло. Голямата рамка изпълнява и функцията на странична масичка, където да поставите любимите си книги или сутрешното кафе.

Ботаническата тема тук е представена от същата тази зелена преградна стена и тъмнозелена завивка, небрежно оставена върху леглото.

Този компактен, екзотичен дом ни доказва, че креативният подход и функционалното разпределение на пространството, могат да превърнат дори малкият апартамент в ботанически рай!

Източник:http://www.home-designing.com/small-open-plan-home-with-jungle-like-botanical-decor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.