Съвременните дизайнери имат своят топология и характерни елементи, които използват в интериора. Някои от тези декоративни елементи, са се превърнали в своеобразни икони в интериорния дизайн и декорацията.

Тези обекти, са много повече от малки елементи в декора, те носят богата история и символика. Те са разпознаваеми и имат голяма притегателна сила през вековете. Някои датират от средата на миналия век, други са продукт на модерното и пост модерно изкуство.

В публикацията днес, ще ви разкрием някои от най-емблематичните акценти, които може да добавите в интериора на дома си!

Eames Elephant

Слонът Еамес е създаден от Чарлз и Рей Еамес през 1945г и отразява любовта им към нежните гиганти. Оригиналната скулптура е дървена, но сега се произвежда от полимер.

POPek

Творение на поп-арт артиста Джеф Куунс, тази скулптура на акащо куче от балон, превзе заглавията в пресата с появата си! Сега, умалената му версия може да разведри декора на дома ви!

Gufram Cactus

Гуидо Дроко и Франко Мело, създават този кактус- икона през 1972! Отлично отразява приключенския дух на Хипи движението!

Marching Bear

Дизайнерът Бен Гуудс, е всеизвестен с прелестните си геометрични скулптури от метал и жица в ярки цветове. Тази маршируваща мечка е пленителен елемент!

Lucie Kaas Kokeshi Dolls

Тези дървени кукли, са с образа на известни исторически личности или поп икони.

 Виждали сте куклите KAWS в множество съвременни декорации. Те са интригуващ елемент и са дело на дизайнера Брайън Донъли, чийто псевдоним е KAWS !

Foldable Star

на дизайнера Джон Костик, е истинска куломинация от знанията му по физика и математика. Той създава тази, разпадаща се, сгъваема геометрична красота през 1965г. Тази пленителна нежна структура, внася романтична носталгия в декора на всяко помещение.

Panthella Lamp

Вернер Пантон, проектира лампа през 1971, която е изпреварила времето си с толкова много. Тези лампи са толкова деликатни за изработка, че виждат серийно производство едва през 2016! Една абсолютна класика, която сега се произвежда по оригиналните скици на създателя си.

Това е една скромна част, от всички онези изумителни и пленяващи погледа обекти, които ще откриете в интериора на домовете от кориците на списанията.

Източник: http://www.home-designing.com/buy-iconic-design-objects-for-sale-online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.