Обзавеждането на малка всекидневна, е работа осеяна с много „подводни камъни“. Нужен ви е, перфектният баланс, между форма и функционалност, без да компрометирате стила на дома си. Намирането на перфектния диван, който ще пасне в интериора е основна част от този баланс.

Обикновено, в малката всекидневна, диванът е това, около което градим, останалата част от декора. Освен, че разкрива недвусмислено целта на помещението, диванът е мебел с особена „аура“ и заслужава да му отделим внимание.

Не се страхувайте от ярките цветове! Конвенционалната дизайнерска мъдрост, ще ви препоръча обратното, но сме готови да оспорим. Не е нужно да избирате диван в неутрален цвят, напротив направете смела декоративна заявка с него!

Не е задължително яркия диван да обсеби помещението, само дръжте останалата част от интериора спретната и подредена.

Както винаги, осветлението играе ключова роля в декорацията на малките домове. Естествената светлина, не бива да бъде блокирана от нищо. Често сме виждали, дивани с голяма облегалка, която закрива половината прозорец. Това е грешка, която може да избегнете, още с избора на диван.

Модулните дивани, са много функционален и елегантен избор в малки всекидневни. Първото им предимство, е че разполагат с части без облегалка, което ви дава простор. На второ място, те често се разгъват и служат и за спалня, което е супер полезно в малкия дом. Много е важно, да разположите модулите правилно спрямо пропорциите на хола.

Не сте фен на искрящите цветове? Не можете да поберете модулен диван в малкия хол? Малкият диван в неутрален цвят е вашето решение! Диван в бежово, бяло, сиво или близки на тези нюанси, е перфектно допълнение към почти всеки стил и големина на помещание.

Не забравяйте, да добавите някакви цветни акценти, които да правят компания на неутралния диван. Тази посока е сигурна и ще ви спести чести размисли за промени в интериора и декорацията на дома.

Източник: https://www.decoist.com/small-living-room-sofas/?adblock=1&chrome=1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.