Ако домът ви е с подчертано бохемско усещане или се целите в това, имаме един от емблематичните бохо елементи- креслото, тип “паунова опашка“ или още известно като креслото паун.

Бохо не е просто стил, който може да претворите, защото това е цял един начин на живот със своя специфика и лежерна динамика. Така че, ако сте влюбени в природата и имате свободен, приключенски дух, вероятно домът ви е с бохемски вайб, а вие дори не сте го постигали нарочно.

Този стил се характеризира с изобилие от текстури, цветове и десени. Килимчетата, плетените мебели, мароканските плочки, глинените съдове и елементите от естествено дърво са добре дошли.

Какви варианти имате за креслото паун? Разнообразни и разноцветни! Този тип мебел, е атрактивна не само със собственото си почти шаманско излъчване, но и с възможностите за допълнителна декорация, които предлага.

Голямата, разперена облегалка на креслото, съществува в почти всякакви от форми и размери, така че имате богат избор.

Неутралните кресла тип паун, обикновено са изработени от изцяло естествени материали и са плетени ръчно. Повечето от тях са оставени в естествения цвят на материала и не са боядисани.

Това ви дава изобилие от варианти за декорация- голяма възглавница в неутрален цвят или няколко малки възглавнички с фолклорни мотиви например, биха били страхотно допълнение към креслото.

Създайте си кът за четене! Декорирайте удобното и широко кресло с изкуствена кожа с дълъг косъм и сложете подходящ размер декоративна възглавничка.

Креслата тип паун, изглеждат страхотно в компанията на ратанови масички или мебели от бамбук. Прелестни са и заобиколени от стайни растения с богата листна маса.

Заради красивата си овална форма и висока облегалка, те са идеални за обособяване на кътове в ъглите на всекидневната или спалнята!

Ако искате да направите креслото си по-пъстро, действайте с тъкани одеяла или копринени шалове в комбинация с ярки възглавнички.

Едно от безспорните предимства на плетените от естествени материали кресла е, че пропускат светлина и създават вълшебни светлосенки.

Това е мебел, която ще ви даде комфорта на голямо кресло, но няма да изглежда толкова тежка и строга.

Креслото тип паун е извор на добро настроение и естествен природен чар!

Източник: https://www.digsdigs.com/peacock-chairs-for-boho-interiors/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.