Чували ли сте за хитовите Еко восъчни кубчета? Ако не сте, ще ви разкажем повече! Това са малки купчета изработени от базови етерични масла и восък.

Те не горят, а вместо това се поставят близо до източник на топлина в метален или керамичен съд и се разтапят много бавно, освобождавайки страхотен аромат!

Кубчетата са страхотна алтернатива на ароматните свещи по редица причини. Някои свещи съдържат химикали, които се освобождават при горене и могат да раздразнят хора с астма или алергии. И да не забравяме, колко са опасни около деца!

Поради ниската си температура на топене, кубчетата не изгарят етеричните масла, а просто ги втечняват и изпаряват. Ароматът е устойчив с часове, понякога дори с дни!

Можете да си направите такива и сами. Използвайте восък на непарафинова основа, например соев восък или пчелен такъв. Изберете любимите си аромати и ги вложете в разтопената субстанция. Така не само ще получите екологичен продукт от чисти масла, но и ще сте сигурни, че ароматът му ви харесва.

Има специални топикли за такива кубчета, които вероятно сте виждали по магазините за декорация и сувенири, има и фабрични парафинови кубчета с по-ексцентричен аромат.

Тези сладури могат да се съхраняват в буркан или да ги пъхнете в гардероба, увити в памучен плат. Така, ще могат да ароматизират спалното бельо или дрехите ви.

Направете ги в ярки цветове и различни форми! С цвят и аромат на лавандула или пък във формата на деликатни розови цветя, дори можете да добавите капка от любимият си парфюм…защо не?

Страхотна идея би било, да базирате ароматните кубчета на какаово или кокосово масло. Това са масла с неповторим аромат и в естествено твърдо състояние.

Ако се чудите как да ги оформите, вариантите са много. Лесен такъв са пластмасови формички за лед, те се предлагат във всякакви форми. Друга интересна идея е да ги налеете в мини формички за кексчета. На каквото и да се спрете като форма, цвят или аромат, едва ли ще се разочаровате от резултата!

Източник:https://www.shelterness.com/diy-scented-wax-melts/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.