Този апартамент с площ от 135 кв.м. е потопен в тъмни драматични цветове и се откроява с неповторима еклектика. Проектиран е за бизнесмен, чиято идея е да подчертае плюсовете на един исторически дом.  В този дом, ще се почувствате като в лофт.

Кухнята, коридорът и всекидневната са комбинирани в едно общо пространство, като кухнята заема най-малка част от площта. Апартаментът разполага още с голяма спалня, стая за гости и баня.

Стените са покрити с дървена ламперия в матов черен цвят, прозорецът е разположен на оголена тухлена стена, мебелите са ниско до земята, супер меки и в тъмносив цвят. Комбинацията от всички тези елементи създава едно лежерно, спокойно и минималистично усещане. Не липсват деликатни цветни акценти, които да усилят загадъчният вайб в помещението.

Картините по стените са внимателно подбрани. Те се открояват или със снежнобели елементи или с огнени пламтящи цветове.

Апартаментът разполага и с дизайнерска камина от супер съвременен тип, която напомня на арт инсталация и е разположена точно в средата на голямата обща площ.

Контрапункт на цялото това стилно и тъмно излъчване започва с прасковена стена, прелива в оранжева кокетна кухня и се стапя в тухлената облицовка на външната стена.

Виждаме прелестен пример за обособяване на кътове с цветове и текстури.

Трапезарията е представена от светла мебел, а над дългата дървена маса висят тройка големи лампиони във формата на камбани. Столовете около масата са в различен цвят но от един вид.

Кухнята има леко индустриален привкус. Кухненският остров е метален и с двойна функция. Допълнителното осветление е представено от инсталация с висящи крушки и кабели, а същинската кухня е с изчистени линии и с компактно излъчване.

Коридорът е оптически разширен, благодарение на облицовката си от светло дърво и огледалата в цял ръст. Това е техника, която кара малките и тъмни пространства, да изглеждат значително по-просторни, когато са добре осветени.

Спалнята е в комбинация от зелени и сиви нюанси. Целият декор е разгърнат на фона на тухлена стена боядисана в наситено тъмнозелено. И тук, голяма картина с лимоново-жълти и бели елементи, внася свежест и контраст в интериора.

Източник:http://www.home-designing.com/an-eclectic-minimalist-apartment

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.