Градината е красива във всеки един сезон; а една хубава пейка би не само подсилила уютната атмосфера, а би ни осигурила място за почивка, съзерцание и дори медитация във всеки един момент, в който се нуждаем от нея.
Има доста добри идеи за направата на пейка, по много интересен начин и с подръчни материали като резултатът е истински красива мебел, която е едновременно удобна и привлекателна като декоративен елемент в градината.
1. Интересна идея за градинска пейка е използването на листове метална решетка, който могат да бъдат заварени заедно, за да се получи един вид сандък, който да бъде напълнен с речни камъни от любимото Ви място; отгоре е добре да се сложи дървена дъска и разноцветни възглавници; така че получавате хубав спомен от последната Ви почивка и полезна и удобна пейка, която може да бъде разположена точно до стената на къщата под прозореца на кухнята или хола.

DIY-Benches-for-Garden-1
2. Друга полезна и уникална идея е използването на бетонни блокчета като подпори на пейката; нареждат се няколко блокчета едно върху друго;, могат да бъдат скрепени с лепило или циментова замаска, в кухините се поставят дълги дървени греди, който ще послужат за седалка, върху тях се поставя удобен матрак и големи разноцветни възглавници за удобни облегалки. Тази пейка може да се разположи точно до циментовата ограда или до стената на къщата и около нея могат да се засади цветна леха, която да направи гледката още по- успокояваща и способна да зареди батериите Ви след дългия работен ден.

DIY-Benches-for-Garden-3
3. Следващото предложение е за пейка, направена от части от каруца; от корпуса на каруцата може да сглобите красива дървена пейка, а за по-голям ефект – от страни, могат да се поставят красивите, майсторски направени железни колелета на каруцата. Добре е да ги пребоядисате в ярък цвят или цвят, пасващ на дизайна на градината Ви, ефектът ще е поразителен; приятелите Ви с основание ще се възхищават на Вашата пейка-произведение на изкуството.

DIY-Benches-for-Garden-4


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.