Ако някога сте искали да избягате от работата си от 9 до 5, от стреса, пазаренето в огромни магазини, и всичкото безсмислие на големия град, може би, съвсем искрено ще се възхитите на тези хора, които са си построили къщи в нищото.
1. Исландия
Къщата е разположена в мъничката низина на издадения в океана бряг и наоколо се виждат само вода, възвишения и безкрайни полета; какво по-хубаво съчетание от това за перфектния живот без стрес.

Исландия
Исландия

2. Унгария
Къщата е в сърцето на огромна градина с плодови насаждения; освен, че животът в такъв дом е тих, спокоен и уютен, той със сигурност мирише на череши или праскови, например; в зависимост от опаслите го тонове от плодове, които натежават по клоните на отрупаните дървета.

Унгария
Унгария

3. Русия
Къща, разположена в необятните руски степи, пленява всеки един, който я зърне дори и на снимка, както в случая; постройката е обградена от няколко иглолисни дървета, които са вечно зелени през цялата година и служат за прекрасен декор, в сравнение с голите равнини наоколо, които, обаче, от своя страна, създават усещането за безбрежност и неограниченост нито на възможностите, нито на мечтите. Продължавайте да мечтаете!

Русия

4. Канада
Може би бленуваната от Вас къща прилича на тази в Канада; доста опростена постройка, едва ли не построена с подръчни материали и с доста остарял външен вид; къщата в Канада е разположена сред безбрежни полета от пожълтяла и изгоряла трева. Може би цялата тази картина Ви звучи като всичко друго, но не и перфектното място за къща на мечтите; за себе си може и да сте прави; но някои друг ще избере точно къщата в Канада като символ на безгрижните години на детството в старата къща на баба; постройката със сигурност е много стабилна и модерно-оборудвана отвътре, но умели архитекти са постигнали целта си с предаването на този леко порутен външен дизайн.

Канада
Канада

5. Исландия
Къщата в Исландия изглежда сякаш се намира на края на света. Самата постройка не впечатлява с някакъв изключителен дизайн, но това, което пленява е перфектният избор на местност за построяването на този дом. Къщата е изградена в пуст и скалист крайбрежен район, който се мие от студените води на океана, а безинтересния изглед в далечината, или по-скоро на където и да се обърнеш, контрастира с картината, която се разкрива пред очите ти щом вдигнеш поглед към небето. Може би в една от белите нощи ще видиш и северното сияние, което прави небето на къщата в Исландия да изглежда като излязло от най-причудливата приказка за феи, смели пътешественици и чудати северни същества. Сиянието те кара да мечтаеш и да вярваш в силите и възможностите си за изграждане на едно светло бъдеще за твоите деца.

Исландия
Исландия


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.