Алеята в градината е задължителен елемент, който не само разкрасява цялото пространство и обогатява дизайна на градината, а също служи и за чисто практични цели, като това да не цапаме обувките си в мокро време и да не съсипваме и самите растения, които радват очите ни.
Дизайнерите ни предлагат интересни идеи, които посочват как с наистина подръчни материали, можем да създадем истинско произведение на изкуството.
1. Ако имаме любимо място за почивка до някоя красива река, можем да отидем с колата за почивните дни там и да съберем разнообразни по големина, цвят, но всичките красиви, камъни, които да ни послужат като настилка за нашата алея. Необходимо е единствено да си закупим чакъл и пясък, с които да запълним разстоянията между големите и не толкова големи речни камъни и след това единственото, което ни остава е да подредим сувенирите от нашата екскурзия по подходящ начин, така че да се превърнат в удобни места за стъпване по нашата алея. Така не само ще имаме сантиментален спомен от красиво изживяване с любимия човек, а и ще предпазим растенията в нашата градина.

garden-pathway-idea18
2. Нашата алея също може да е и продължение на екстериорния дизайн на къщата; ако домът ни е построен или украсен с камъни или бетонни блокове можем да подредим останалите ни от строежа по интересен начин, така че да създадем красива алея; а когато между блоковете прорасне и трева, ще създадем усещането за красива старовремска алея водеща към древен замък с красиви принцеси и смели принцове. Какво по-хубаво от живот в приказка?!


3. Ако имаме достатъчно дърва, с които сме се снабдили за отопление през зимата, можем да нарежем няколко от дънерите на красиви равни кръгове, които да използваме за строителни блокчета на нашата алея. Всичко, което е необходимо е да подредим дървесината по интересен за нас начин в почвата на нашата градина; можем да изберем да направим конструкцията по- здрава с лепило, цимент или какъвто и да е материал за скрепяване на повърхности. Така ще получим интересна алея, от изцяло природни материали, която ще бъде в пълен унисон с нашата градина, пълна с цветя и плодни насаждения.

garden-pathway-idea6

 


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.