Въпросът за рационалното съхранение на предмети и дрехи се появява не само в малко по размер жилище, но и в много по-голямо. С каквато и площ да разполага то, все отнякъде изникват разхвърляни, неподредени и натрупани вещи, които направо развалят цялата концепция на архитекта и дизайнерите. Тук ви предлагаме достатъчно на брой рационални и практични решения, като основната ни идея е, че за да избегнем цялата бъркотия, трябва да се помисли отрано, още с планирането на жилището. Като пример за спалнята ни – за да избегнем разхвърляните дрехи и обувки, добре е още в началото при възможност да планираме една гардеробна, дори и това да отнеме част от площта на спалнята.

идеи за съхранение

 

Планирайки системата от рафтове и шкафове, особено в домашния ви офис, оставете някои неща на видно място, вместо постоянно да търсите в кошчето и шкафчетата. Организацията в детската стая винаги предизвиква стрес и напрежение, но е важно да разберем, че не е необходимо всичко там да бъде стриктно опаковано, прибрано и скрито. Децата са пълни с идеи и енергия и е по-добре тяхното „работно“ място да бъде с повече открити пространства и удобства. Когато става въпрос за съхранение на вещи и рационално използване на пространството, стълбищата са тези, които винаги идват на помощ.

идеи за съхранение

С повече фантазия и в зависимост от дизайна, може да разположим достатъчно шкафчета, в които удобно да прибираме всички сезонни аксесоари например. Сами се сещате, че дъската за гладене или прахосмукачката не са за украса, затова е добре да ги скриете в шкаф. Много съвременни компании предлагат шкафове с двойни дъна, които са най-подходящи за в кухните и често заемат ъгловите пространства. Ще се учудите колко много може да побере подобен шкаф. Има как рационално и практично да съхраняваме вещите си, идеята е да го правим и красиво, без да нарушаваме хармонията на дизайна.

идеи за съхранение

Източник: elitdom.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.