Плаващият безметежен рай ще ви накара напълно да изключите обкръжаващия свят и да релаксирате на спокойствие. Построената със собствени сили и средства плаваща виличка на Фой и Луиза Браун е била започната с идеята да се отдава под наем на хора, желаещи да избягат от стреса и напрежението. Но вече завършена, първоначалният замисъл се променя и те съвсем и не искат да я споделят с някого. „Отначало си мислех, че едва ще накарам Луиза да влезе в постройката, а сега се караме кой да излезе“, споделя през смях Фой.

плаваща къщичка

плаваща къщичка

Този плаващ остров е плод на многогодишен труд, любов и постоянство към идеята, много трудности, съпроводени с ругатни понякога от пиперливия език на Фой. В началото той започва изграждането на основната конструкция – понтона, обиколен с пластмасови туби и стиропор, на сушата.

плаваща къщичка

След това докарва така приготвената плаваща основа в езерото и там започва да изгражда бараката върху нея, използвайки намиращия се наоколо в изобилие чамов материал. Така идеята на Фой и Луиза започва да добива все по-завършен вид и новопостроеният дом да се превръща в оазис на спокойствието, напълно откъснат от вредните влияния на съвременния свят – никакъв интернет, телевизия и мобилни телефони. Както казва Фой: „Никакви забрани, такси, данъци.“ Тук традиционната палуба на всеки плаващ съд е отворена и дори прераснала в градина, a всяка неделя двойката си прави барбекю на открито.

плаваща къщичка

За семейството тяхната плаваща къщичка е техният остров на спокойствието, обграден от смърчове и реещ се в тъмносиньото езеро, далеч от суетата, стреса и напрежението. Като всяка виличка и тази на семейство Браун си има всички удобства и те си релаксират на нея от май до октомври.

плаваща къщичка

Душ на открито, нощ под звездите, открита спалня, малка градина с цветя и зеленчуци – малката плаваща къщичка предлага върховно усещане за свобода и пълен релакс.

плаваща къщичка

Източник: www.housebeautiful.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.