Стартира междунардоният фестивал за съвременен дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2016, чиито домакин е отново гр. Пловдив. Събитието е в подкрепа на Пловдив като Европейска столица на културата 2019  и изследва съвременния дизайн – многобройните му измерения и въздействието, което има върху нашия живот.

thumb_DSC06653_1024

Осмото издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура започна на 10-ти юни в Пловдив и ще продължи до 19-ти. В рамките на дизайн седмицата ще бъдат представени над 300 артисти от цял свят, които наблюдават и представят разнообразието на съвременния дизайн от всички възможни аспекти. Седем арт инсталации са разположени в различни точки на Пловдив и показват защо дизайнът е от значение.

thumb_DSC06655_1024

thumb_DSC06656_1024

thumb_DSC06663_1024

thumb_DSC06662_1024

Дизайнът е инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни. Той влияе на видимото и невидимото, независимо от мащаба, и е присъщ елемент от нашето ежедневие, свободно време, обществена организация, комуникация, консумация и дори лични отношения. Това е и причината дизайнерите да допринaсят за промените в обществото.

thumb_DSC06665_1024

ONE DESIGN WEEK има за цел да се превърне в пресечна точка между широката публика и авторитети от сфери като наука, литература, музика, танц, кино, журналистика и политика, които в контекста на фестивала да изложат различни гледни точки към представените проекти. Чрез активен диалог ще бъде дефиниран какво е съвременният дизайн, изследвайки многобройните му измерения и въздействието, което има върху нашия живот.

thumb_DSC06666_1024

“Мога ли да помогна?“ – своеобразното мото на фестивала – е едновременно въпрос и отворена покана за разговор между дизайнерите и хората… Мултидисциплинарният подход в осмото издание на ONE DESIGN WEEK предизвиква и разгръща потенциала на фестивала като платформа, на която се срещат разнообразни мнения, истории и публики в търсенето на общ език. Дизайнерите ще бъдат въвлечени в местния контекст, работейки по теми, които отговарят на неговите нужди. Те ще са и в основата на поредица от събития, работилници, изложби, намеси, отворени дискусии и лекции в града под тепетата.

Източник: onedesignweek.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.