Днес ще ви заразим с идеи за това как да преобразим малката баня!
Повечето стари жилища имат малки бани, което предизвиква собствениците им да търсят изход от този клаустрофобичен рай с всички налични средства и да се опитат да използват ограниченото пространство оптимално. Въпреки че през последните тридесет години се наблюдава драстично уголемяване на банята, по-старото строителство не предвижда баня по-голяма от килер.

Ако решите да запазите размерите на банята си, преобразяването и може да е от типа “направи си сам” и да не натежи на ежемесечният ви бюджет особено. Дори специфичните неща като свързване на тръби можете да направите сами. Ето как бихте могли да преобразите банята си без да я разширявате.

[amazon_link asins=’B074RFH74S,B00TFDU5HG,B01NBYZ5AY’ template=’ProductCarousel’ store=’Decorative Accessories’ marketplace=’UK’ link_id=’57ece041-c98e-11e7-b24a-35fe8bbd8d17′]

Сложете нов тапет или пребоядисайте. Ако сложете LED осветление вместо стандартната крушка в центъра ще е прекрасно! Използвайте аксесоари, които отразяват същността ви. Подменете следното: Всякакви картини, поставките за хавлии, огледала, саксийни цветя. Направете нови рафтове или ниши, сменете кошчето за отпадъци!

Обновете подовата настилка. (За тази задача, препоръчваме да наемете специалист, особено ако не сте сигурни в етапите и целия процес по поставяне на новата настилка.) Следва смяна на всички кранове, мивка и ваната – ако са много захабени.

Колкото и странно да ви звучи, тъмните цветове на стените и пода могат да създадат усещането за по-голямо пространство тук. С правилното интериорно осветление можете да постигнете чудеса в малката баня. Ще допринесете за тази визуална измама с още няколко елемента като големи огледала или хоризонтални линии по протежението на банята.

Чест дизайнерски трик за малки помещения е да създадете силна фокусна точка – център на помещението. Цветна стена, голямо огледало с ексцентрична рамка, арт инсталация и прочие. Използвайте спотово осветление, за да насочите вниманието към желаното място.

Когато се спрете на елементите, които ще комбинирате, се уверете че те си подхождат, също така проверете, колко място заема всеки един елемент.

Оптимизирайте пространството, като се отървете от всичко излишно. Смалете размера на ваната или направо я заменете с душ.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.