В наши дни, по отношение на дизайна, Бохо е термин, който описва неконвенционалното и артистичното. При всяко положение ни помага да разберем основите на бохемският стил и как да го постигнем у дома.
Чували сте думата бохо, но не знаете какво означава? Бохо идва от френската дума bohemian, в превод – цигани, това е името което са носили определена група пътуващи цигани тръгващи от местността Бохемия в Чехия. В последствие терминът е започнал да се използва като нарицателно за всеки артист, водещ номадски начин на живот. По-късно се свързва с хипи културата и начин на живот. Ето нашите идеи!

Смело смесвайте десени и цветове
Има формула за безпогрешно комбиниране на декоративни възглавници. Но когато говорим за бохо стил, всички правила отиват в коша. Богати на десени и цветове, смесвайте етно елементи с цветни десени и рисувани платове, трайбъли и геометрични десени… Всичко това е запазена марка за стила!

 

Използвайте естествени материи и материали
Особено на почит са елементи в провинциален стил, защото те имат непринудено излъчване само по себе си. Преобладават материали като, лен, ракита, вълна, коноп, метличина и сезал. Това разбира се не трябва да ви спира да сложите метална статуя на Буда или няколко метални лампи.

Добавете няколко винтидж елементи
Бохо стила използва елементи от 60-70 години на миналия век. Всичко от хипи ерата.

Подходете непринудено
Най-важното за този стил е да държите нещата непринудени. Ако обзавеждате дома си в този стил, забравете за бързането. Бохо е синоним на спокойствие и липса на припряност. Трябва да създадете обстановка, която ви предразполага към разговори и релаксация, четене и слушане на любима музика. Доста по-различна от тази на модерният дом, в който преобладават телевизори и игри, всякакви високотехнологични играчки.

Сложете акцента върху културата
Не можете да постигнете бохо обстановка без купчина интересни книги и плочи. Все пак представителите на това течение са доста интелигенти хора и разполагат с по-голяма колекция книги и музика, отколкото дрехи например.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.