Все по-голяма популярност набират стенните галерии у дома и има добра причина за това явление. Тя е, че всеки има любими мигове и хора, и иска да ги покаже, да каже на всеки гост- да, точно тези са ми важните неща от живота! Всеки красив замисъл обаче, може да претърпи неуспех и точно по тази причина ви предлагаме няколко незаменими съвета.

Първото нещо, което искате да направите е да съберете на едно място всички елементи от проекто стенната галерия на едно място. Изберете елементите и експериментирайте с подредбата им по пода, например. Някои хора предпочитат изложението им да има конкретна тема. Това обаче, не ви задължава в никакъв план, защото домашната ви галерия е лична и свободна за аранжировка.

Едно обаче е сигурно! Трябва ви свързващ елемент, които да е общ за цялата колекция на стената. За да избегнете ефекта- арт за вртатата на хладилника, помислете за свързващ елемент. Еднакви рамки или еднакъв цвят на рамките- черен; бял или дървесен, или еднаква цветова схема на снимките.

Това не бива да ви сковава творчески, не се притеснявайте да смесвате елементи, дори е препоръчително да подберете снимки в различни размери, за да придадете непринуденост и чар на инсталацията си.

Вече споменахме, колко важно е планирането на позициите на всяка картина на стената. Ако ви е трудно да си представите всичко, пробвайте да окачите на стената бели листове с тиксо. Предвърително ги изрежете по големината на обектите и започнете да ги местите в различни конфигурации, докато не останете доволни.

Най- важното за домашната стенна галерия е да е съставена от снимки и елементи, които обичате. Така зад всеки кадър ще има късче от вашата лична история. Това със сигурност е сантиментален проект за романтични души, които ще направи домът им много по-уютен. Бъдете креативни и искрени- този проект ще ви води сам!

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.