Не всяка стая у дома има късмета да е окъпана в естествена светлина. Ако трябва да сме честни, понякога такава дори липсва и е адски трудно да осветим пространството. В тази статия ще споделим с вас няколко трика в интериора, които ще ви помогнат да направите мрачната стая по- приветлива.

Изберете по-светли тонове за стените

Не, това не означава, че трябва да боядисате всяка стена в бяло! Със сигурност е добре, обаче, да изберете неутрални цветове за стените. Друга добра идея е, да са с матов финиш. Таванът, оставете няколко тона по-светъл от стените, за да не загубите усещането за лекота в стаята.

Разпръснете малко светлина

Може би ще кажете, че това е очевиден метод. Много от вас не си дават сметка, че не знаят как да изпозват светлината от изкуствен светлоизточник. Когато говорим за осветление, трябва да знаете, че то трябва да е етажирано в помещението, за да се постигне максимална осветеност. Изберете различни светлоизточници и ги поставете на различни места в стаята и различна височина. Настолните лампи, свещите, плафоните и лед лентите са най-добрите ви съюзници в тази задача- използвайте ги!

Доверете се на синята гама

Леките и възушни сини цветове, особено в комбинация с бял кант, са абсолютна класика. Другата причина да ги изберете, дори тези, които влизат в сивия спектър е, че ще ви помогнат да освежите стаята. Изненадващо или не, тези нюанси ще внесат в атмосферата много повече характер от бялото например.

Осигурете си черни акценти

Странно, но абсолютен факт! В малки дози черното балансира светлината в стаята и и помага да изглежда по-просторна и светла. Сложете няколко черни акцента- ваза, рамка за картина на стената или черен стол.

 

Добавете цвят с килимче

Вече споменахме, че ярките цветове не бива да попадат по стените на така или иначе тъмното помещение, но това не важи за пода! Тук е важно да изберете подходящия размер на килимчето, за да не задръсти стаята ви. Нашият съвет е да вземете няколко пътеки и постелки с различен размер. Това ще ви позволи да обособите кътове в стаята, а така тя вече ще изглежда по- просторна.

 

 

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.