Винаги е удоволствие, да обзаведеш просторен апартамент, който предлага големи свободни площи. малък лофт не е в топ 100, на най-желаните за декориране пространства. За съжаление, градският живот, предполага малки, дори микро пространства, без заден двор или градина.

Всъщност прдприемчивите младежи, преместитли се в големия град, са щастливци ако разполагат с балкон! Тук обаче, ще обсъдим друг щастлив момент, а именно да попаднете на лофт!

Ако имате късмета да можете да планирате по вертикала освен хоризонтално, сме пълни с готини идеи, които ще са ви от полза!

Един, макар и малък, лофт с висок таван е изцяло друга приказка и разгръща други възможности за декор.

Апартаментите, които може да разгърнете като лофт- с полуетаж са рядкост в модерното строителство. Шансът да ви се наложи да обзавеждате олд-скуул апартамент е голям.

Ако се решите на тази стъпка, може да вмъкнете кухнята под спалнята. Обикновено, спалнята е отделена на второто ниво, за да ви даде относителна автономност.

Ако не сте от хората, които се движат по линия минимализъм в обзавеждането, вероятно ще ви е нужно място за складиране на вещи, както и всички съвременни удобства.

Тук, на помощ идват „хитрите“ мебели. Познаваме от начина на проектиране на големите мебелни фирми и той е ориентиран към много функционалността.

Може да имате сгъваем плот- маса или бюро например. Друг елемент, от който печелят микро лофтовете са секциите и стенните стилажи. Могат да служат за толкова много неща- скрин; библиотека, отворен гардероб.

Независимо как дефинирате жилището си с полуетаж- като лофт или не, подчинете стила и обзавеждането му на комфорта и отварянето на повече свободно място. Използвайте максимални височината на стените и ги снабдете с рафтове.

Задължително се възползвайте от пространството под вътрешните стълби! То се превръща в отличен килер или шкаф за сезонни дрехи и обувки.

Другият много съществен момент е да не тънете в мрак. Осигурете си постоянен приток на естествена светлина, а ако се налага я  пренасочете с голямо огледало.

Източник: https://www.decoist.com/mezzanine-apartment-ideas-plans/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.