Тези малки домове ни разкриват едно- планирането на пространството и оползотворяването му са вид изкуство. Всеки от тях е под 50кв/м, но е успял да побере много характер и уют в себе си. Независимо дали сте собственик на толкова малък дом или просто мечтаете за кътче, което да наречете свое, тези апартаменти ще ви разкрият хитри и оригинални похвати, чупещи общоприетите бариери и дефиниции за дома.
Търсещата, приключенска душа, често предпочита нещо неконвенционално и компактно, пред разкош и големи пространства, въпреки че може да си ги позволи. Това търсене се простира отвъд практичното- обществото на собствениците на малки домове е част от вълната на минимализъма – природолюбители и любопитни изобретатели.

Първият апартамент в който ще надникнем е на млада двойка, наследила имота. Той от своя страна е претърпял пълна трансформация и е изцяло ремонтиран за да побере двама. Само 20кв/м, са преобразени изцяло, посредством чисти линии и цветове в неутралната гама с черно-бели акценти. Всичко това кара пространството да изглежда доста по-просторно отколкото е.


Едната стена има закачлив тапет с геометричен принт, докато всичко останало е в искрящо бяло. Вероятно се чудите къде е спалнята, ами в белият гардероб. Тя пада надолу когато ви е необходима и стои скрита през останалото време, за да ви осигури пространство.
Банята има смел дизайн- фаянс с голям геометричен принт, но много добро съчетание и координация на цветовете я прави прелестна и уютна.

Следващата ни спирка е в друг малък дом, където обаче собствениците са искали да разполагат с ясно обособени зони. Така всеки кът е ясно различим като дизайн и функция.


Спалнята например е отличен пример за “стая в стаята”, отделена е със мека завеса и е дефинирана със цветна стена зад леглото и приглушено осветление.
Живи и ярки цветове обособяват всекидневната, Рафтовете над телевизора са в асиметрична подредба и цветни акценти в зелено и бяло, а килимчето с геометричен десен и същите цветни препратки кара този кът да изглежда като едно цяло.
Когато говорим за дом с площ под 50кв/м, ярките цветни акценти са от огромно значение и карат пространството да изглежда наистина различно.


Кухнята и трапезарията са обособени като са издържани в далеч по-тъмни тонове с дървесни препратки.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.