Влиянието на Скандинавския стил драстично се е увеличило и сега сякаш е докоснало всичко, от декоративни елементи и аксесоари, през топографията на дома, архитектурата му и разбира се мебелите и обзавеждането. Предлагаме ви няколко “Сканди” интериора, някои ще ви напомнят корица на списание, други имат закачливи цветни акценти. По- важното е, че това е стил, който почти всеки може да настани у дома, лесно постижим и свеж- вижте нашите предложения!


Първият дом, който ще посетим е изцяло реновиран и подчертава колко важна е естествената светлина и пречупването и за Скандинавския тип дизайн. Модернистичната нотка тук е представена от невероятен таван, който е сякаш на вълни. Белият му цвят от своя страна, допринася за прелестни светлосенки и игра на светлината в цялото помещение.


Следващият дом е малко по-цветен и наситен с естествени мотиви.
Цветовете внасят свежест и живот през дългата скандинавска зима, което прави изборът им логичен за стила. Не всичко трябва да идва от Скандинавия, огледалото на стената тук например е от френски дизайнер, но хитрите решения за складиране на вещи със сигурност носят духа на северняшката изобретателност. Кухнята е семпла и практична, на показ са чинии и буркани, което внася допълнителен уют и приветливост в помещението.


Следващият апартамент ни разкрива малко по-различна трактовка на Сканди стила. Дървените елементи са доста по-малко и деликатно напомнят за себе си, дори подът е по-светъл и семпъл. Цветовете се движат в сивата гама, но са приятни за окото, защото са балансирани отлично с цветни акценти на точните места. Диванът е обемен и комфортен, акомпаниран е от фотьойл тип пуф в същият меко сив оттенък. Масата в средата на всекидневната е артистична и кръгла. Целият интериор е демонстрация за стил и функционалност, работещи в едно.


В този дом е трудно да не се почувстваш у дома! Жълти и сини акценти правят този апартамент закачливо слънчев и осезаемо натурален като усещане. Мебелите са класически, което придава семпъл вайб на помещението, а геометричната комбинация от фигури по килима и свежата нотка синьо добавят модернистична нотка. Този апартамент е дефиниран от хитрите места за съхранение на вещи и очарователната декорация. Окачените животински кожи и глави не пасват във всеки съвременен дизайн, но тук 3D еленската глава обира овациите и напомня за ловните традиции на севера.


За да събуди домашната енергия, зеленината трябва да е малко повече, но в баланс с всичко останало. Малките и разнородни саксии поставени на различни места из този апартамент постигат точно това.

 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.