Умният дом, който ни описваха научните фантасти постепенно се превръща в реалност, а някои от устройствата на пазара вече надминават и най-смелите ни мечти. Много от тези джаджи са в обръщение само в света на богатите и известните, но част от тях са абсолютно достъпни и могат да започнат да улесняват ежедневието ви от утре.

iRobot Roomba
Това е вид електронна метла, можем спокойно да кажем че това е един от символите на нашия век. Устройството събира прах и дреболии от пода и всъщност го прави доста добре с което защитава репутацията си.

Умна ключалка
Умното заключване за врата е една от най-добрите съвременни разработки. Инсталирайте съответното приложение в смартфона си и можете да пуснете грижещият се за домашният ви любимец докато сте на почивка или си отключете дистанционно малко преди да стигнете вратата си ако ръцете ви са заети от покупки и чанти.

Видео звънец
Вижте кой е или е бил пред вратата ви. Дори да не сте у дома, можете да проведете видео разговор с всеки посетител на дома ви.

Отварачката за гараж на Чембърлейн
Подобно на умната ключалка, това устройство ще реши проблема с вратата на гаража ви. Никога повече няма да се чудите дали сте я забравили отворена.

Мониторна система от Sentri
тази охранителна система ви предлага лично отношение. Може да се свърже с термостата на отоплителната система или интериорните цветни осветителни тела на Philips.

Домашна охрана от Canary
Освен с дискретност и прекрасен дизайн, тази охранителна система разполага с камера за наблюдение, следи качеството на въздуха в помещението и ви позволява да надникнете у дома дори когато сте на път или почивка.
“система за контрол на въздуха”
Изглежда по скоро като елегантно старомодно радио, но всъщност ви известява за влажността, температурата и замърсеността с химикали или въглероден диоксид на въздуха в помещението.

Умна хранилка за домашни любимци
инсталирайте приложението на своя “iPhone” и назначете часовете за хранене. Дори да не сте у дома, хранилката разполага с диспенсер и таймер. Контролирайте порциите и часовете на хранене, когато не сте у дома. Устройството не е съвместимо с Android .

Интерактивен проектор за домашни любимци
Ако работата ви или учебните занятия ви държат далеч от дома за големи отрязъци от време имаме решение. Използвайте елегантното кубче, за да ги наблюдавате или да играете с тях. Можете дори да им говорите или успокоите през телефона си.

 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.