На прицел днес са няколко стилни интериори, разкриващи красотата на скандинавския шик! Защото скандинавското влияние в интериорния дизайн става все по-осезаемо и предпочитано. Както можете да си представите то обхваща всеки аспект – архитектура, мебели, цветови решения, аксесоари и типография. Подбрали сме няколко изключително интересни сканди решения за дома ви. От познатите бяло и дървесно в каталозите на IKEA до някои идеи, които наистина разчупват границите на съвременния интериорен дизайн с цветове и мотиви. Хубавото в скандинавският подход е, че почти всеки може да го постигне с лекота в дома си. Сигурни сме, че ще намерите вдъхновение тук!

Първото ни предложение е доста типично за стила, меки и неутрални цветни тонове, много светлина и пространство. Тук обаче има един детайл, който променя картината драматично – таванът. Таванът, подобен на ветрило, създава изключително приветливи светлосенки, които правят този дом много уютен. Плочките по пода, които виждате, са съхранени от оригиналният вид на апартамента, а после повторно употребени с различни шарки.

Следващият ни избор е малко по-цветен и наситен с естествени теми. Логично подбраните светли цветове са като антидот срещу дългите и студени скандинавски зими. Някак естествено дизайнерът тук се е опитал да вкара колкото се може повече цвят и живот в дома. Липсата на достатъчно място за вещите ви е проблем, но тук е решен умно. Дървените вградени шкафчета без врати направо се сливат с интериора, като не успяват да го натоварят. Декорацията е семпла и стилна. Кухнята притежава много характер, заради прозрачните буркани с подправки и съдовете наредени в открити ниши.

Следващият ни избор разкрива скандинавският шик с много деликатна употреба на дърво. Дори дървеният под е в доста убит сив цвят, цветната схема тук е в сивите тонове с няколко закачливи цветни акценти. Обстановката излъчва решителност, но в същото време ви предразполага към релаксация. Тук можете да видите няколкото дървени акценти, използвани във всекидневната.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.