Ако никога не сте чували за Пийт Мондриан, може би е редно да споделим няколко думи за него. Той е художник от холандската школа и направленията в които твори са живопис и кубизъм. Днес решихме да ви покажем един интериор, който е вдъхновен от начина, по който Мондриан блокира с цвят в платната си. Визията за този жив и артистичен интериор е на дизайнера Рустем Уразметов. Всъщност, всеки любител на ярките цветове в интериора и блокирането с цвят може да почерпи вдъхновение от творбите на Мондриан. Неопластицизмът може и да е роден през 1917г., но естетиката му е често срещана в модерните домове. Само го съчетайте с геометрия в мебелите и достатъчно бял цвят, за да диша помещението и получавате интериор, който е последен писък на модата в дизайна.

Малка червена табуретка е почти незабележима на фона на ягодово-червената стена на коридора, водещ от входната врата към всекидневната. Стените на всекидневната са в бяло, за да ви подготвят за следващата доза цвят.

Осветлението е решено с  LED ленти, които опасват цялата стая.

Диванът е в бледо розово и описва формата на L  в едната част на всекидневната. Разположен е върху килим в геометрични форми. Масата за кафе и контурите на прозорците са директна препратка към  духа на изкуството на Мондриан в това помещение.

Зад дивана се спуска друга черна рамка, обхващаща два лампиона, което е своеобразна арт инсталация.

Кухнята и трапезарията са в искрящо бяло, а геометричната плетеница в облегалката на столовете за хранене е страхотен акцент в черно, който контрастира по прелестен начин на цялата белота.

Спалнята е в искрящо жълто- стените, завивките, пода, всичко е в един точно определен тон жълто, дори вратите и завесите са в патешко жълто!

Разбира се, един съвременен интериор включва дискретен домашен офис. Той е минималистичен и решен в бяло и черно. Арт инсталациите са изцяло геометрични и кореспондират с геометричните десени във всяко килимче и пътека.

Насладете се на изкуството на Пийт Мондриан, преведено на езика на интериорния дизайн, ще ви очарова!

Източник:http://www.home-designing.com/mondrian-inspired-interior-with-modern-geometric-accents

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.