В кои детайли се крие уюта на дома? Всеки от нас е наясно, какво съдържа едно супер модерно пространство, има идеи за мебели, които са в крак с последните интериорни тенденции и прочие. Един дом, обаче се нуждае от своите обитатели, а те на свой ред, от обстановка, където да се чувстват у дома.

Ще ви предложим погледа и визията за домашен уют на дизайнера Сергей Баскаков. Това е неговата представа за хармоничен и функционален дом.

В първият дом ни посреща голяма обща част, която подслонява всекидневната и кухнята. Кухнята е обособена ясно, чрез избора на боя за черни дъски по която…досещате се, може да се рисува с тебешир. Прелестен начин да си оставяте бележки и послания или някоя друга закачлива драсканица.

Точно срещу черният кухненски гръб, е разположена всекидневната- решена в бяло. Нестандартно, но контрастът всъщност доста помага в зонирането на отворената площ.

Масичката за кафе е заместена от ретро куфар с обков, който осигурява допълнително пространство за бързо складиране на вещи и списания ако внезапно пристигнат неочаквани гости.

Цветните акценти в тази монохроматична визия са добавени от черешово червеният  хладилник и цветните буркани по откритите рафтовете в кухнята.

Следващата ни спирка, отново разполага с хитро разположени цветни акценти. Влизаме в дом на два етажа, и ни посрещат уютна кухня и трапезария в едно. Весела комбинация от столове с различен цвят и дизайн кореспондира с бебшко син ретро хладилник. Еклектиката в помещението веднага ви кара да се почувствате като у дома. Обстановката е супер приветлива и непринудена, което прави атмосферата балансирана и мека.

Другият незаменим елемент от домашният комфорт и уют е дървото! Дървеният материал и дървесните тонове имат особено въздействие върху психиката ни, релаксиращи са и се комбинират отлично с други всякакви текстури и десени. Независимо от стила в който сте решили да обзаведете дома си, дървото често играе ролята на посредник между различни елементи и в различните комбинации.

За да получите уютен и приветлив дом, заложете на еклектичния подход. Комбинирайте и експериментирайте, защо домът отразява самите вас!

Източник http://www.home-designing.com/2014/01/homey-feeling-room-designs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.