Традиционни японски елементи срещат съвременните течения в интериорния дизайн. Този интериор е тъмна и мистична смесица от влияния. Доминиращи цветове са червено и сиво, изображенията са графични, а цветното спотово осветление напомня атмосферата на нощен клуб.

Въпреки подчертано класическите японски елементи в интериора на този дом, той по скоро се доближава до вайба на съвременно Токио – ярки акценти, неонова светлина, причудливи форми и зеленина, където не я очаквате.

Модерен голям диван заема централно място в обитаемото пространство. Зад него е разположено зелено декоративно дърво, което освен свеж акцент, служи и като разделител между всекидневната и трапезарията.

Стените са във въгленово черно, а ярките червени детайли внасят живот и енергия в помещението.

Интериорът в един дом не е завършен без секция или стенни рафтове- място където да държите вещите и книгите си. Тук, дизайнерите са решили този въпрос изключително хитро. По протежението на една от стените на всекидневната виждаме примамлива светеща секция. Разделена на дискретни сектори, всеки осветен в бледо червена светлина.

Когато пуснете неоновото осветление, целият японски традиционализъм се изпарява и се оказвате в прегръдките на нощно Токио. Интериорът е напълно преобразен от виолетовата светлина! Около декоративните кръгли огледала, светлината прелива в различни оттенъци на електриково синьо и розово- истински нощен клуб!

Трапезарията е стилна и много традиционна. Тук интериорът е с фини, изчистени линии и подчинен на източния минимализъм. Тук, също не липсва съвременна нотка. Зад масата и столовете е разположено друго неоново огледало, този път в искрящо розово.

Целият интериор изглежда сюрреалистично, заради промяната на осветлението, дори листата и цветовете на стайното дърво претърпяват метаморфоза в неоновите тонове.

Дори да ви се струва, че дизайнерите са прекалили  с цветовете, това съвсем не е така. Гледайте на този дом като на пространство с много лица. То може и притежава онова специфично Дзен излъчване на класическия японски дом, но за миг може да ви пренесе в мистичния и бляскав свят на нощен мегалополис !

Източник:http://www.home-designing.com/modern-red-and-grey-interiors-with-japanese-influences

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.