Ще ви разкрием няколко изненадващо добри приложения на дървеното пънче в дома. Обзалагаме се, че когато се замислите за есента, в съзнанието ви изниква камина и топлина. Тук обаче дървото ще изгрее в нова светлина! Употребата на естествени материали е по-популярна от когато и да било. Именно по тази причина ще ви покажем как да интергрирате естествено дърво у дома, но по функционален начин.

Независимо дали разполагате с наскоро отрязано дърво в двора или не, можете да си изберете пънче на всяко място за продажба на дърва за огрев, само се уверете, че е с подходящата височина и използваема площ. След като вече разполагате със суровото дърво, може да тръгнете в няколко посоки при обработката му. Можете да го лакирате както е или да го лакирате след като премахнете кората. Задължително е да го запечатате, за да премахнете вредители ако има такива. Все пак пънчето ви идва директно от гората!

Премахването на дървесната кора ще разкрие интересните шарки на дървото под нея. След като е запечатано с няколко слоя лак и изсъхнало, можете да го използвате у дома. Вижте няколко от хитрите и ефектни начини да го превърнете във функционална мебел.

Пънчето, може да служи за помощна масичка. Удобна и стабилна повърхност, върху която да сложите чаша кафе и книга или чаша вино и плато сирена. То ще се превърне в елемент, който освен полезен, влива доза рустик вайб в атмосферата.

Една от най-ефектните поставки около леглото според нас е дървеното пънче. Представете си, сякаш се будите в гората! Поставете го от едната страна на леглото и може да поставите отгоре будилник, очила за четене и любимо четиво или друга полезна вещ.

Друго интересно приложение на пънчето, е да го поставите като самостоятелен елемент в интериора. То може да служи за поставка на саксия с красиво стайно растение или да приюти малка инсталация любими снимки в рамки. А защо не старинен телефон със слушалка?

Дървеното пънче може да служи и за сядане както добре знаем от нашите баби и дядовци на село. Винаги можете да го използвате като табуретка. Най-хубавото е, че се превръща в многофункционална мебел, чието приложение можете да променяте с лекота.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.