Не можете да си представите есента без тикви нали? Имате добра причина за това! Тиквите са буквално навсякъде- пазара, магазините, витрините и почти всички веранди са строили поне две- три от тях, за да носят есенно настроение и усмивки! Тази година, освен традиционната издълбана тиква, ще ви предложим още няколко супер актуални и интригуващи идеи за оформянето на вашата украса за Хелоуийн. Не е задължително да украсите заради празника, може просто да решите да зарадвате близък приятел или да усмихнете всички у дома.

 

Едината посока в която може да тръгнете е да направите диорама в изддълбана от вас тиква. Диорамата обаче, изисква доста сръчност, особено ако държите да е детайлна. Ще ви дадем няколко насоки ако сте се спрели на този вариант. Трябват ви помощници: лепило, мъх от градината, хартиени прилепи и боички! За основа ви препоръчваме да използвате стиропор, който ще оцветите в черно или зелено.

Не всички диорами или- макети от тиква, са посветени на Хелоуийн. Тук може да използвате натурална или изкуствена тиква, издълбайте я, оцветете я така че да прилича на топка на покемон и поставете същински принтиран такъв във вътрешността и.

Имайте предвид, че работата с изкуствена тиква е значително по-лесна от тази с истинска. Особено ако трябва да я дълбаете. Да не забравяме колко красива украса за маса е тиквата. Превърнете я в централен елемент на масата, а защо не в красив свещник. Всичко което ви трябва е ножче, малко боя и ароматна свещ.

Вече споменахме, че натуралните тикви предразполагат към малко по-опростен дизайн, за да си спестите бъркотията покрай издълбаването им. Пробвайте нещо различно, боядисайте своята истинска тиква в черно или цвят металик и с помощта на нож за белене на плодове и маркер, направете карта на съзвездия по кората и или инетерсни геометрични фигурки!

 

А знаете ли, че може дори да не изпозвате тиква? Да, може да имитирате тиква от пълнеж, плат и връв! Само я оформете, завържете и готово! Не е ли забавано- направи си сам тиква!

Окуражаваме ви да се опитате да направите своя тиква тази есен! Ако сте приключенски настроени, направете диорама в тиква, може да я направите с цялото семейство- само си измислете сюжет и го пресъздайте с помоща на подръчни материали, принтове, бои и фигурки. Обещаваме ви, това преживяване е удовлетворяващо и весело за всички у дома!

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.