Търсите идеи за реновация на вашата кухня? Ето тук ще намерите вдъхновение.

От това да откриете вашия стил в дизайна и да си представите цялостното оформление на вашата кухня до откриване на еко-иновативни продукти за кухня и намирането на отговори за най-често задаваните въпроси при ремонт на кухнята – днес събрахме в една публикация всичко, което трябва да знаете, преди да започнете следващия си проект. Включени са указания за планиране и изпълнение на ремонтните и обновяващи дейности.

Планиране
Ако сте решили да си купите нова кухня, сега е време да започнете планирането. Има много неща, за които да мислите. Къде ще поставите вашите уреди, като хладилник и печка? Колко чекмеджета ще ви трябват?… Планирайте функциите, които искате да имате на разположение. Важни неща, които трябва да имате предвид по време на вашия проект са: свободното пространство (без мебели и шкафове), светлината и начините съхранение.
Въпреки, че всеки дом е различен, има четири или пет класически оформления, всеки със собствените си предимства: единични и двойни кухни (галера кухни или тесни кухни, при които се налага успоредно разполагане на кухненските шкафове);  една или две непрекъснати серии на шкафове и Г-образни кухни, които са интегрирани в един ъгъл.

Помислете внимателно за това как планирате да използвате вашата кухня. През последните няколко години, проектите за мултифункционални кухни са продиктувани от комбинацията от потребности – да се създаде пространство, където обитателите могат да готвят, да се хранят, да се забавляват и да помогнат на децата с домашното. Това е отражение на начина, по който много от нас избират да живеят в наши дни. Можете да добавите шкафове за съхранение на вино или библиотечка за книги. Кухненският островът пък може да се очертае зоната на кухнята, без да се налага да се откъсвате от общуването с гостите по време на готвене.

Монтаж и инсталация
Монтажът и инсталацията на нова кухня е голям проект, но това не трябва да бъде непоносимо и неприятно събитие. Ще трябва да започнете от това да се отървете от старата си кухня. Ако ще премахвате старата си кухня, уверете се, че сте в крак с разпоредбите за изхвърляне на отпадъка във вашия район. Ако наемете лицензирана фирма за да се справят с разрушаването, те ще ви дадат и информация относно разрешения или местни разпоредби, които трябва да бъдат следвани. И не забравяйте да рециклирате какво можете.

Създайте кухнята на вашите мечти и останете вдъхновени.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.