Представяме ви едно модерно жилище със семпла стилистика, излъчващо уют, свежест и мека атмосфера. Характерното за този дом, е че се намира в сграда, построена през 70-те години на миналия век. Местонахождението е кв. Лозенец, гр. София, а общата площ на дома е 90 m2
При извършването на първоначалния оглед на обекта е било видимо, че жилището се нуждае освен от основен ремонт, но също така и от преразпределение на помещенията с цел създаване на едно функционално и по-уютно пространство за живеене на собствениците – младо семейство. Това налага усвояване на част от коридора като пространство се „печели“ от бъдещата баня и тя става по-широка. Обединяване на едната спалня към дневната зона и нейното превръщане в трапезария с кухня, с преход към дневната зона. В резултат имаме едно модерно и функционално жилище.
Преобладаващите цветове в дневната зона с кухнята и трапезарията са в зелената, тюркоазена гама, като изборът е продиктуван както от цветовите предпочитания на собственичката, а също така и от ярката и свежа растителност, която заобикаля сградата и оформя прекрасен пейзаж, рядкост за големия град. Прекрасната гледка от зелена растителност, която се открива през прозорците, е естествено предимство на този дом.
Темата на детската стая е „Алиса в страната на чудесата“. Приказен сюжет, подходящ за малката обитателка на стаята. Илюстрацията на стената е авторска и е дело на художничката Калина Тонева.
Родителската спалня е в семпла стилистика. Романтична и отпускаща е, без натрапчиви и груби акценти. В таблата на леглото забелязваме раличните цветови предпочитания на двамата съпрузи. Спалнята е обединена с общия уют и топлина, която тя носи.
Банята и коридора са с обща настилка, гранитогрес с имитация на дърво, както и с обща цветова гама в сиво-зелени нюанси – така актуалните земни тонове.
Философията на студио за интериорен дизайн Momi идва от разбирането, че „домът е такъв, какъвто е човека“. Проектите им пасват на характера на всеки човек – без значение от неговата индивидуалност, артистичност, житейски разбирания. Tова е начинът да се постигне непреходност в проектите, което студиото за интериорен дизайн създава.
Дизайнер: Антония Саранеделчева, Momi studio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.