Търсите идеи за растения и дървета, които създават лично пространство – всички тези могат да се използват за създаване на естествени разделители от околния свят във вашата градина или двор. Те могат да бъдат разделени в различни категории, всяка със собствен набор от уникални особености. Ние ще разкрием куп от тях, като се започне с най-популярните видове растения и предлагаме примери и информация с цел да вдъхнови и да подействат като стимул, за да започнете да ги използвате в собствения си дом.

идеи за двора

Лози

Терминът, в широк смисъл, се отнася до всяко растение, което влачи. В тесния смисъл на думата се отнася до лозите, докато други подобни растения и просто се наричат “влечащи”. Лозите са идеални за вътрешни дворове и перголи. Използвайте лозите за покриване на оградите и да придадете на външните пространства свеж вид. Можете да ги смесвате с цъфтящи растения за един още по-красив естетичен резултат.

идеи за двора

Бамбук

Бамбукът е многогодишно вечнозелено растение, а гигантския бамбук е всъщност най-големият член на семейството треви. Той е част от най-бързо растящите растения в света, а някои видове могат да порастат за ден. Бамбукът е също много гъвкав, като се използва като строителен материал, източник на храна и декоративен материал. Можете да се възползвате от бързия му темп на растеж, за да създадете една прекрасна ограда.

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

Туя

Това е друг вид иглолистни дървета от семейство Кипарисови. Те са известни и като кедри. Те растат от 3 до 60m височина и са с червеникаво-кафява кора. Те имат плоски издънки и листата им са мащабни, с изключение на младите фиданки, които имат игловидни листа. Използват се като декоративни дървета и може да образуват бариери ако са разположени една до друга.

идеи за двора

Разгледайте галерията за още вдъхновяващи идеи за градината.

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.