Днес разглеждаме няколко идеи за ъглова мивка в кухнята! Независимо от нейния размер и форма, мивката е много важна част от всяка кухня. Тя заема централна функция в кухненското пространство и около нея винаги има много движение. Затова мивката трябва да бъде практична, удобна и да изглежда добре. Особено в малките кухни е важно мивката да разположена подходящо и да се ползва ефективно наличното пространство. Именно в такива случаи ъгловите мивки са един добър избор. Те дават възможност за по-оптимално оформление на кът за работа в кухнята и се възползват от ъгловите пространства.

Въпреки скептичното отношение на много хора към ъгловите модели мивки, те имат някои предимства. Ако кухнята е малка и трябва да се възползвате максимално от всяко налично пространство, компактната, ъглова мивка е много добър избор. Тя заема по-малко пространство от стандартните модели, а около нея остава достатъчно физическа площ за работа. Ако имате ъгъл със специфична извивка може да се възползвате от модел мивка с допълнително корито. Моделът ъглова мивка може да се избере спрямо стила на кухнята. Предлагат се модели от различни материали и с различни форми. Металните мивки са едни от най-предпочитаните, те са достъпни и се предлагат в най-различни форми и модели.

Друг популярен вариант са кухненските мивки от акрил. Те са предпочитани заради елегантната матова повърхност. При тези модели има разнообразие от цветове и размери, а самият материал се почиства лесно и е екологично изработен. Най-скъпият и луксозен вариант са керамичните мивки. Тези мивки са много стабилни и повърхността им не се драска. Заради красивия си външен вид и устойчивостта си керамичните мивки са добра инвестиция.

При избора на ъглова мивка, материалът и размерът са двата най-важни фактора. На пазара има модели с овална, кръгла, квадратна или правоъгълна форма. Изборът на форма зависи от предвиденото пространство за нея. Допълнително към мивката могат да се добави цедилник за чинии. Макар ъгловите мивки да са компактни, те могат да побират по-голям обем. Това зависи от дълбочината и формата. Тези характеристики се определят от нуждите на домакинството и наличното пространство в кухнята. Ъгловите мивки са удобен, практичен и модерен вариант както за малки така и за големи кухни. Те имат както функционални предимства така и дизайнерски чар, който ще допринесе много за цялостното оформление на кухненското пространство.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.