Продължаваме с още бързи и прекрасни идеи за подова настилка! В първата част от статията започнахме да обсъждаме идеи за лесно и достъпно освежаване на подовите настилки. След като разгледахме фолиото за под и балатума като опции, ще обърнем внимание на още няколко интересни решения.

Освежете пода с боя

Подовете от солидно дърво са доста скъпи за обновяване. Можете да им помогнете с боя, струва доста по-малко, а в комбинация с шаблон прави чудеса. Нужно е да почистите пода добре, там където ще нанасяте боя. Точно такъв пример виждаме тук, този захабен дървен под е декориран с ромбове в бяло и превръща пода в шахматна дъска. Можете да използвате и боя “за черна дъска”. Предлага се в различни цветове и финишът превръща боядисаното в повърхност, по която може да се пише с тебешир. Ако използвате боята за под, разбира се, ще трябва да нанесете тънък безцветен слой лак, след като тя изсъхне напълно, за да я предпазите от износване.

Прокарайте стъпалата си през нещо меко

Твърдият, суров под може да е жесток към уморените ви стъпала. Килимът със сигурност ще ги накара да се чувстват по-добре, но понякога тапицирането на пода от стена до стена, просто не е възможно.

Тук хипоалергенните, меки плочки за под може да са решение. Те са снабдени с залепващи точки, което прави поставянето и преместването им супер лесно. Най-големият им плюс е, че нямат онази досадна миризма на нов мокет, нямат алергени и са лесни за оране. Освен това са на модули, което ви помага да създавате различни патерни и кътове.

Маскирайте неприятната гледка на пода под душа

Всички знаем колко зле може да изглежда пространството под душа. Има решение! Скарите за душ, са изработени от дърво, но също така са и водоустойчиви. Можете да си купите готова или да си изработите такава и е работа за под четири часа. Това ще придаде на банята ви малко по-тропически отзвук и винаги ще стъпвате на далеч по-топла и приятна повърхност от фаянс или мозайка.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.