Обновяването на всяка стая в къщата е доста трудна задача, на моменти и доста скъпа също. Особено при реконструкцията или освежаването пространството в банята, със сигурност, има неща, за които да се погрижите преди да започне процеса на обновяване и други – които се нуждаят от специално внимание след като основният процес на ремоделиране вече е започнал. Също така има и доста често срещани грешки, от които хората не могат да избягат:
1. Намерете баня-заместител в близост до дома си
Освен ако нямате резервен санитарен възел в къщата си, трябва да се обърне специално внимание на тази точка от списъка. Като правило, мивката, душа и ваната са извадени от употреба в процеса на обновяване на банята и дори ако те не са точно нещата, които подменяте, те все пак ще бъдат покрита с фин прах и мръсотия и поради тази причина стават неизползваеми за даден период от време. Затова трябва да попитате Вашите приятели и съседи за разрешение да използвате банята им в продължение на няколко дни, докато ремоделирането на Вашата не приключи; разбира се, колкото по-близо е банята- заместител до Вашия дом, толкова по-добре ще бъде за Вас.

12
2. Планиране на процеса
Тъй като реконструкцията на всяка баня е доста скъпо,стресиращо и отнема време, трябва да обсъдите и координирате целия процес със семейството си. Трябва да вземете решение за дизайна на банята, да изберете материалите и да планирате бюджета си; най-вероятно няма да бъдете в състояние да надвишите този бюджет и ето защо планирането е доста съществена стъпка в целия процес.

2-800x600
3. Вентилация
Обърнете задълбочено внимание на вентилационната система за Вашата баня, за да сте сигурни, че по-късно няма да съжалявате. Да оставим настрана неприятния мирис, ако не купите вентилатор или добре-работеща вентилационна система, влажността, идваща от душовете или ваната, може да доведе до образуването на мухъл и олющването на боята от стените, което винаги е доста обезпокоително. Именно поради тази причина, трябва да инсталирате и поддържате вентилационната система по възможно най-добрия начин.

3-800x600
4. До най-малкият детайл
Тъй като всяка сутрин и вечер ще виждате стените и обзавеждането на банята, не се колебайте да споменете, ако не ви харесва цвета на стената, или, да речем, ако шкафът за кърпи или закачалките не са инсталирани на правилното място. Накрая, но не на последно място, тъй като това е доста дълъг процес, може да се изкушите да го съкратите; не го правете, тъй като може да пренебрегнете някои основни щрихи, които в крайна сметка биха могли да повлияят на цялостния облик на банята; просто се придържайте към плана и накрая ще сте удовлетворен и щастливи от резултата.

5-800x600


Източник: http://beautyharmonylife.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.