Разбира се, че похапваме на крак, около кухненския остров или се скатаваме с чиния на дивана пред телевизора или лаптопа. Трябва да признаем обаче, че нищо не може да се сравни с празничното настроение, което носи вечеря в изтънчена трапезария!

Всички знакови събития в дома се празнуват около „голямата маса“, а старанието, което влагаме в аранжирането на една семейна вечеря, е далеч по-въздействащо в една елегантна обстановка.

За да създавате семейните си спомени в красива обстановка, сме подготвили цяла колекция от елегантни декорации и интериорни решения за трапезарията. Не само ще ви покажем прелестни трапезарии, но и ще помогнем с интересни съвети от водещи дизайнери.

Дефинирайте най-отличителните елементи в пространството на трапезарията. Ако имате красиви, големи прозорци и светла стая, може да ги подчертаете с тъмен цвят рамки например. Щипка драматичен контраст, никога не е излишна!

Контролирайте потока на светлина с щори или завеси. Те могат да нюансират светлината в стаята, в зависимост от случая и настроението.

Трапезарията, е зона в която определено, можете да експериментирате със смесване на стилове. Нео-класиката е избор на стил, който ще ви даде необходимата тържественост и лукс в излъчването на трапезарията.

Независимо от формалното си излъчване, шикозната трапезария, може да е във топла връзка с природата. Земните цветове в комбинация с богата растителност и лек металически акцент в декора, запазват фината атмосфера.

Приковете вниманието към трапезарията, посредством инсталация от осветителни тела. Ако домът ви е с отворен план и се опитвате да обособите кътове, осветлението може да ви послужи като същинска котва!

Ако наистина искате да потънете в разкош и да впечатлявате гостите си всеки път- големият кристален полилей, е нещо което трябва да обмислите. Да, той може и трябва да е “oversized”, за да постигне декоративните си цели.

Бъдете смели и заложете на бяло-черното комбо! Изчистено, лесно и супер свежо. Тази комбинация е…да кажем винаги печеливша!

Разгледайте галерията ни за още неустоими, елегантни предложения за декора на трапезарията у дома!

Източник: http://www.home-designing.com/formal-dining-room-design-ideas-tips-photos-accessories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.