Тъмният декор изглежда съблазнително. Смело декорирана всекидневна в черно, оставя изключително категорично внушение във всеки гост. Кухните в черно пък, винаги отнасят вечерята на едно друго, далеч по-изискано ниво.

В статията днес, ще се спрем на два апартамента със скромна площ, но внушителен тъмен декор. Тъмните акценти присъстват във всяко помещение на двата апартамента.

Темата днес, ще ни предложи и един по-модерен поглед върху балансираният интериор с присъствие на тъмни цветове. Или, как да комбинираме наситени тъмни нюанси със цветни акценти.

Първият дом, който ще посетим е с площ, едва 43кв.м. Тук тъмната тема във всекидневната е изградена хитро, чрез плуващи тъмни елементи в иначе помещение, обгърнато от топли дървесни тонове. Имаме отлично блокиране с цвят в лицето на интересен килим с геометрични фигури.

Ламинатът е в светъл дървесен цвят, а ламперията зад телевизора е в наситено черно дърво.

Тъмните тонове са балансирани освен от светлия под и от кремавите масички за кафе пред удобен пищен черен диван.

Кухнята е отделена чрез стъклена преградна стена, за да осигури максимално проникване на светлина в помещенията. Кухненските шкафове редуват два материала и два цвята.

Медни и черни елементи, превръщат тъмната кухня в изящно и изискано пространство.

Вторият апартамент, в който ще се отбием е с площ, 56кв.м. Притежание на млада двойка, която преобразила апартамента си изцяло и са създала декор, наподобяващ изискана хотелска стая.

Всекидневната е малка и спретната. Разбира се,  доминира  монохромния подход. Малък, удобен диван в сиво, двойка кръгли дървени маси  за кафе и огромна картина на съвременен автор.

В артуърка присъства черно, което перфектно кореспондира с черните капаци за прозорци също в наситено черно.

Въпреки ограничената си площ, апартаментът има разчупен архитектурен план. Малък черен модул, побира телевизора, а от двете му страни се намират трапезарията и кухнята.

Кухнята  е разположена по протежението на едната стена и е в тъмно графитно сиво и черно. Срещу нея е семпъл кухненски остров с няколко високи стола за хранене в светъл дървесен нюанс.

Черните и наситените тъмни цветове се комбинират по разкошен начин с дървесни и метални елементи. Стъклото и всякакъв вид остъкления са добре дошли в тъмният интериор на тези домове.

Някак, цялата тази амалгама от медни, златни и сребристи отблясъци в комбинация с тъмни и дълбоки черни и сиви е адски модна и изискана! Насладете се и на двата интериора и си грабнете идея за тъмен и загадъчен декор у дома.

Източник:http://www.home-designing.com/2-small-apartment-layouts-with-deliciously-dark-decor-ideas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.