Да, ретрото е на мода! Винтидж стилът в обзавеждането се превърна в модна тенденция последните години. Въпреки, че повечето модни и интериорни дизайнери не достигат до единодушие кои вещи са „винтидж” стил (“vintage” – идва от френската дума за вино, отлежало в избите), всички са на едно мнение: това са предмети, които носят духа и излъчването на отминалата епоха – от началото на ХХ век. Това включва състарени мебели и аксесоари, съдове с ретро мотиви и декорации. Винтидж интериорът е изключително подходящ за домовете на хора, които са приключенски и романтично настроени. Те намират спокойствие и уют в декорирането със антични предмети в интериора.

Обичамe този стил, така че за нас идеята за декориране на детската спалня във винтидж стил е не само предизвикателство, но и удоволствие. Това, което прави още по-привлекателно прилагането на този стил е, че не трябва да бъде трудно или скъпо за изпълнение. Мебелите, например могат да бъдат реновирани с боя или дори тапети, докато ретро картините, възглавниците и огледалата могат да бъдат разпръснати наоколо.
Ето някои от ключовите детайли, които трябва да следвате, за да създадете винтидж интериор в детската стая:

Използвайте скандинавско настроение – за един свеж и семпъл интериор. Не забравяйте и бялата стена с декоративни тухлички!

детска винтидж стая 6

Окачете симпатични аксесоари! Запазете простота в интериора – не залагайте на сложните елементи. Понякога, това наистина е най-простата от всички схеми, която е най-ефективна. Пепеляво сините стени инепретенциозните възглавници за сядане на прозореца създават очарователна детска стая, и дори най-младият член на семейството ще се влюби в този интериор.

детска винтидж стая 7

Запазете детската стая ярка и красива! Децата, особено подрастващите, не винаги се нуждаят от много цвят. Тази стая доказва, че винтидж стилът може да изглежда брилянтно ако съчетаем бели и розови акценти и ръчно изработени табли на леглата.

детска винтидж стая 4Добавете ярък цвят! Тази стая въвежда модел и цвят в стил, подходящ за по-големи деца. Но все още е забавно. Купища възглавници създават чудесно пространство, в което децата да играят и да научат различните цветове, модели и форми.

детска винтидж стая 2Да използваме и съчетаем най-доброто и практичното от XX и XXI век – удобството на съвременното и изяществото на миналото. Тъкмо това правило е добре да следваме, когато използваме винтидж стила в интериора.

Източник: www.houzz.co.uk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.