Ако се опитате да живеете в духа на японската традиция Уаби-Саби, ще разберете, че философията и, е базирана на приемане на несъвършеното и спокойствието.

Веднъж, научили се да приемаме света с всичките му недостатъци, ни става далеч по- лесно, да се наслаждаваме на грубите естествени материали, тъканите и плетените материи, и грубоватите мебели изработени на ръка. Уаби-Саби разкрива пред нас един цял нов свят на наслада от природата.

За да се наслаждаваме на тази естетика и у дома, трябва да се отърсим от преследването на съвършенството и да успеем да го открием в автентичността на материалите.

В интериорен план, Уаби-Саби се характеризира с  мебели от естествено дърво, подове от камък или мозайка, бетонни стени и изобилие от тъкани килими и пътеки.

Посланието на Уаби-Саби е по скоро, „тук се живее“ , отколкото „живеем за това място“. Интериорът е с мека нотка и вдъхва спокойствие и много уют.

Семплият Уаби-Саби стил се съчетава страхотно с етно нотки и дори рустик елементи.

В този дом например, виждаме настилка от камък, които рисува неправилни шарки по пода. Те се скриват тук-таме под тъкан килим.

Стените са от бетон, а целият този сив фон, позволява на топлите дървесни нюанси да се откроят. Големите дървени врати и уникалният дървен таван са „солта и пипера“ на тази всекидневна.  Семплото излъчване към което се стреми Уаби-Саби декора е изпълнено!

Както повечето съвременни пространства, и тази всекидневна е отворена към кухнята и трапезарията.

Стилистиката на Уаби-Саби, предполага доста етно елементи, тук те са представени посредством десени, фигури и плетеници.

Кухнята е супер семпла и се разполага по протежението на една единствена стена. Понеже Уаби-Саби не предполага луксозни елементи, уредите и шкафовете са дискретно вградени.

Спалните са две. Първата, ни посреща със страхотна горска гледка и нежни нюанси на розовото.  Тук, леглото е на вторият етаж, като базовото ниво е посветено на домашен офис и удобен компактен диван.

Уаби-Саби е свобода на различието! Мебелите са функционални и красиво несъвършени, настилките и мазилките напомнят природни текстури, а цветовете са земни и неутрални!

Източник:http://www.home-designing.com/wabi-sabi-in-interior-design

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.