Един дом не е завършен без подходящите произведения на изкуството в интериора. Много от нас смятат, че само по себе си обзавеждането и интригуващ цвят на стените са напълно достатъчни, за да постигнем уют и стил у дома. Това обаче, не е така. Картини, скулптури, графити и всички онези малки артефакти и елементи са това, което прави един дом “ в къщи“. Не е необходимо да ограбите банка, за да осигурите на дома си арт инсталация. Изкуството е достъпно и дори можете да произведете нещо сами- надпис на стена, интересна ваша снимка, която разказва история.

В крайна сметка, домът ви разказва вашата история и малките елементи, които ще добавите трябва да са част от нея или от нещо, за което мечтаете. Подберете арт допълненията си по цвят, форма, размер и добавете малко повече драматизъм, цвят или спокойствие у дома. Именно това ни разказват интериорните приказки в апартаментите, които сме подбрали да ви покажем в статията днес.

Един удачен подход е да издържите стилистично стаята си в неутрални цветове и да добавяте и сменяте цветни акценти. Например, ако разполагате със сив диван, можете да го обогатите с цветни декоративни възглавници, които да сменяте, когато ви омръзнат.

Същият подход можете да ползвате и за стена- ако е в неутрален цвят, можете да закачите цветен колаж или серия цветни картини, които също подлежат на подмяна и промяна по желание.

Играйте си с полюсни цветове, светлосенки и текстури. Например ако имате стена, която е боядисана в тъмен драматичен цвят, може да я накарате да изпъкне с картина в червено или друг ярък цвят. Различните материали създават различно усещане в пространството. Мраморът например, има много загадъчно излъчване и интересни отблясъци и шарки и е широко използван като базов декоративен елемент.

Разбира се, не бива да подценяваме така обичаните арт инсталации в черно-бяло. Това, че са в два цвята оставя много възможности за деликатни и изтънчени детайли, които в друг случай биха претоварили интериора.

Каквото и да изберете, действайте смело и подхождайте с любов към пространствата. Всичко във вашия дом, трябва да е наслада за очите ви, за да ви даде уют и комфорт.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.