Нашите приятели от IRchitect още помнят първия път, когато посетили този апартамент над града. Било началото на пролетта – денят, в който плахо оставяш тежката зимна дреха на закачалката и я заменяш с пролетно сако.
Апартаментът се намирал в доста лошо състояние, поради факта че е оставен без грижа. Тапетите се лющели, имало течове и проблеми с ел. и ВиК инсталациите.
Но когато дизайнерите от IRchitect погледнали през прозореца към парка, всичко изглеждало оправдано. Апартаментът, разположен на последния етаж, гледал към приятен градски парк. Допълнението към тази гледка била прекрасната Витоша.


Тъй като жилището било строено през 1960г, пространството се нуждаело от преразпределение, за да отговори на съвременните нужди на дома.
Резултатът, бил просторна южна зона за цялото семейство, а северната част била посветена на почивка със своите две спални. Детска стая и една основна спалня за родителите, която разполагала и със самостоятелен гардеробен кът.

Дизайнерите споделят, как в този интериор са заложили на простора и белотата, естествените материали и откровения архитектурен подход.
Всяко помещение във вече обновеният апартамент, носи свой собствен характер и чар, а хармонията може да се усети навсякъде.


Кухнята е ярък притегателен център. Свежата комбинация от слънчево жълто, бяло и светлите дървесни тонове създават мигновено усещане за уют.


Всекидневната, всъщност е едно от основните помещения, обединяващо няколко зони. От него, имате достъп до кухнята, антрето и дневната зона. Мебелите са разположени централно, около камината, а нишите по стената заместват секция.


Спалнята за родителите е с много семпъл и чист дизайн. Лека завеса се спуска пред входа на гардеробната ниша. Тази стая, разполага с нещо повече. Дамата в тази двойка рисува и търси начин да съхранява и излага творбите си у дома. Ето тук, идва на помощ дървената релса на тавана, разсичаща помещението на две. Между нея и стената има механизъм за окачване на картини.

Насладете се на интериора в нашата галерия и почерпете вдъхновение, което да пренесете у дома.

Повече за проекта може да прочетете на сайта на IRchitect
Снимките са дело на ABCDSpace

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here