Апартамент Антрацит –  нов прочит на черния цвят в индустриалния стил

Индустриалният стил в интериорения дизайн вече не е нещо необичайно. Той е перфектен в своите несъвършенства. Подовите настилки, оголените тухлени стени, метала, формират цялостно този стил, който става все по-популярен през последните няколко години.

Индустриалния стил обикновено намира приложение в по-просторни жилища. Цялостно завършен индустриалният стил е поразителен – с минималистично усещане, което има максимално въздействие.

Днес ще ви представим един малко по-различен апартамент, чийто интериорен дизайн е вдъхновен от индустриалния стил и пристратието на собствениците към черния цвят. Изпълнението на този проект е поверено на интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева, която изключително добре е опознала своите клиенти и е материализирала всяко тяхно желание при проектирането и реализирането на апартамент Антрацит.

Основното предизвикателство пред дизайнера е да създаде уютен, приветлив и комфортен интериорен дизайн в индустриален стил, в който основен цвят е черния. Напръв поглед за много хора това е мисия невъзможно, но благодарение на своя усет и опит, дизайнера е успял успешно да създаде симбиоза между определяние, като студен и мъжествен индустриален стил и неутралния и създаващ драматично усещане черен цвят.

При проектирането на жилищното пространство са направени някои структурни промени, които са довели до ново разпределение на стаите. Дневната, кухнята и трапезацията са обединени в едно пространство, което благорение на отворения си план, създава усещане на простор и домашен уют. Напук на разбиранията, че черния цвят създава по-мрачна атмосфера, помещението е изключително светло и приветливо, което се дължи на изчистения дизайн, отворените рафтове и големи прозорци. Цялото кухненско обзавеждане е в черен цвят, включително и мебелите в трапезарията, като единствено масата и плота на острова са изработени от масивно дърво. В целия апартамент неизменно присъстват всички характерни за индустриалния стил елементи – метал, дърво и тухли.

Родителската спалня също е изключително стилна и нетрадиционна отново заради комбинацията  индустриален стил в черен цвят. Стените типично за този стил са неизмазани и ясно си личи тухления зид, който е боядисан в черно. Всички мебели и текстил в пространството също са в тъмна гама. В това пространство металните елементи присъстват в по-нестандартна форма като дръжките на гардероба и рамката на нощните щафчета са направени от метални водопроводни тръби. Още една стилна асоциация с индустриалния стил, реализирана изключително ефектно.

В детската стая, се запазва линията – черен цвят, тухлен зид и много метал. Интересно е решението леглото да бъде вдигнато на втори етаж, а под него да бъде поставен диван с ярък привличащ вниманието цвят. И тук рафтовете са отворени и не случайно са поставени на стената с тухления зид, която както се досещате отново е боядисана в черно.

Коридорът е изключелно интересен, като едната му стена е с запазен тухлен зид, а на другата в една равнина са вратите на гардероба и вратата към банята, като всички те са обобщени в черен цвят. Подът е решен в гранитогрес с различни гоеметрични форми, преливащи към банята, където отново черния цвят е комбиниран изключително умело с белите плочки. В заключитение бихме добавили само, че апартамент „Антрацит“ безспорно е един от онези интериорни дизайни, които притежават изключителна атмосфера и характер, прилягащи по един наистина неповторим начин на собствениците си.

Дизайнер: Антония Саранеделчева, Momi studio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.